Hlavní obsah

Liberec - Znojmo 4:1Liberec porazil poslední Znojmo a ukončil sérii šesti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Nedorost 1 : 0
16. Haman 1 : 1
23. Pletka 2 : 1
44. Bartovič 3 : 1
48. Zíb 4 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 12. extraligovém kole Znojmo 4:1 a ukončili tak sérii šesti porážek. Domácí rozhodli souboj před dnešním kolem nejhorších celků soutěže definitivně až ve třetí třetině a postoupili tak na jedenácté místo v tabulce. Vítěznou premiéru v libereckém dresu absolvoval Petr Nedvěd, který se však do statistiky zápasu výrazně nezapsal.

Článek

Domácí, kteří předešlé tři duely prohráli po samostatných nájezdech, začali aktivně. Kouč Gregor se rozhodl nasazovat jen tři formace, které dostaly soupeře pod tlak a brankář Trvaj tak od začátku musel dokazovat svoje kvality. Do vedení se však Tygři dostali až v 8. minutě, kdy samostatnou akci zakončil úspěšně Nedorost.

Poté však rozhodčí Homola vyloučil v rychlém sledu tři liberecké obránce Modrého, Žabku a Jiruše a Znojmo se díky dvouminutové přesilovce pět na tři trvale usadilo v obranném pásmu Liberce. Severočeši dlouho odolávali, i díky několika výborným Hniličkovým zákrokům, nakonec však přesto inkasovali. Čtyři vteřiny před koncem dvojnásobné výhody vyrovnal Haman.

Hned v úvodu druhé třetiny se ale Bílí Tygři opět dostali do vedení, když Trvaje prostřelil Pletka. Domácí mohli přidat další branku v následné přesilové hře, ale blíže gólu byli bezprostředně po jejím skončení hosté. Mojžíš totiž jel přímo z trestné lavici sám na Hniličku. Liberecký brankář ale jeho střelu vyrazil. Ani jedno mužstvo ale žádný oslnivý hokej nepředvádělo, což se vzhledem jejich postavení v tabulce ani nedalo očekávat.

Ve třetím dějství se ale domácím podařilo duel zlomit definitivně ve svůj prospěch. Ve 44. minutě Bartovič lehce projel obranou Orlů a překonal Trvaje potřetí. V přesilové hře poté přidal čtvrtou branku Zíb střelou od modré čáry a v této sezoně trápící se hráči Liberce se mohli uklidnit. Nejnižší návštěva v Tipsport Areně v této sezoně tak viděla teprve druhou výhru Liberce doma, Znojmo musí na premiérové body z kluzišť soupeřů čekat dále.

Bílí Tygři Liberec - Znojemští Orli 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Nedorost (J. Moravec, Jiruš), 23. Pletka (V. Nedorost, Kašpařík), 44. Bartovič (Hunkes), 48. Zíb (Žabka, Klimenta) - 16. Haman (M. Růžička). Rozhodčí: Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3912.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Žabka, Modrý, Hunkes - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Podkonický, Šachl - Klimenta, P. Nedvěd, Blatný. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Znojmo: Trvaj - Tesařík (51. J. Mrázek), Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Štach, Švrček - Selingr, Erat, Čachotský - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Chvátal. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.