Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 1:3Slavia se dočkala výhry na ledě Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tomas 1 : 0
5. Červenka 1 : 1
20. Hruška 1 : 2
53. Vondrka 1 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté pražské Slavie na sedmý pokus přeťali v domácí extralize sérii porážek, Mladá Boleslav na vlastním ledě neobstála proti jejich přesilovkám a už zase spadla na dno tabulky.

Článek

Domácí i bez zraněného kapitána Krále začali aktivně a už po 70 vteřinách vedli, když se po Boháčově přihrávce trefil Tomas. Furch sice inkasoval hned z úvodní střely zápasu, potom už ale gólman reprezentační dvacítky předváděl velmi jisté zákroky.

Mistr taky navíc skóroval z první vážnější akce před boleslavskou brankou, kterou při Cháberových svalových obtížích znovu hájil Šindelař. V přesilovce pálil od modré Novák a ujala se teč clonícího Červenky.

Mladá Boleslav bojovala, i když jejím přihrávkám často scházela přesnost a zakončení větší důraz. Největší šance slovenských útočníků v dresu nováčka (Tomas či Barinka) končily na Furchových betonech a pražskému celku stačilo soustředěně bránit střední pásmo a čekat na fauly soupeře. Do konce první části chybělo 39 vteřin, když početní výhodu zužitkoval Hruška dorážkou po Beránkově střele.

Slávisté působili nebezpečně útočnými výpady, Bednář ani Žižka ale sami před gólmanem neuspěli, a tak výsledek zůstával na vážkách do čtyřminutového trestu pro Schnabla za hru vysokou holí. V přesilovce pojistil tříbodový zisk hostů Vondrka. Boleslav prohrála doma poosmé a zůstává na vlastním ledě nejhorším týmem extraligy.

BK Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Tomas (Boháč, P. Barinka) - 5. Červenka (J. Novák, Bednář), 20. D. Hruška (Beránek, Červenka), 53. Vondrka (Micka, J. Novák). Rozhodčí: Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:3. Diváci: 3860.
Mladá Boleslav: Šindelář - Posmyk, Jindra, Holub, Schnabel, Benda, Brňák, Mocek, R. Bauer - Padělek, M. Čech, Handlovský - P. Barinka, Boháč, Tomas - Nouza, Sýkora, Eiselt - Kazionov, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.
HC Slavia Praha: Furch - Vašíček, Kadlec, J. Novák, Kolařík, Žižka, Drtina, Špelda, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - P. Jelínek, Sklenář, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous

Reklama

Související témata: