Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 2:4Sparta znovu prohrála, v dohrávce nestačila na Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Melenovský 0 : 1
29. Košťál 0 : 2
31. Hanzlík 1 : 2
41. Košťál 1 : 3
53. Sailer 1 : 4
56. Kratěna 2 : 4

PRAHA

Už čtyři zápasy marně čeká hokejová Sparta na vítězství. V úterní dohrávce 37. kola O2 extraligy podlehla po bídném výkonu Karlovým Varům 2:4. Západočeši po většinu zápasu kontrolovali dění na ledě, ve druhé třetině je nevykolejila ani šťastná Hanzlíkova trefa. Mužem utkání byl autor dvou branek Jan Košťál. Palečkovi svěřenci zásluhou výhry poskočili v tabulce na páté místo.

Článek

V první šanci zápasu se objevil na konci čtvrté minuty Hluchý, střelou z mezikruží ale Pöpperleho neprostřelil. V desáté minutě už se ale Karlovy Vary gólu dočkaly. Melenovský si vybruslil od mantinelu, zbavil se dvou bránících hráčů a bekhendovou střelou zamířil přesně k tyči. Spartu inkasovaná branka vykolejila, před Mensatora se téměř nedostala. Výjimkou byl jen Látalův pokus, ten ale karlovarský gólman bez problémů ukryl v lapačce.

Do tlaku pomohl Pražanům Košťálův zbytečný faul ze sedmnácté minuty. Domácí svého soupeře na celé dvě minuty uzamkli do obranného pásma, vytvořili si i několik příležitostí. V té největší neuspěl z hranice brankoviště Netík. Začátku druhého dějství na obou stranách dominovaly pozorné obrany, pěkných kombinací se našlo jen pár.

Druhému gólu Varů předcházela Brošova hrubka

Jako první se osmělila Energie, Zaťovičovu dělovku z levého křídla ztlumil na svých betonech Pöpperle. Ten si poradil i s Dobroňovým pohotovým zakončením po obkroužení branky a Procházkovou střelou zpoza obránce. V 29. minutě rozehrával od zadního mantinelu útočnou akci Broš, místo přesného pasu jen namazal před brankou hlídkujícímu Košťálovi, který perfektně provedeným blafákem do bekhendu poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Sparta ovšem už o dvě minuty později dokázala odpovědět, byť jí k tomu značně dopomohlo štěstí. Hanzlík napřáhl na modré, trefil klubko hráčů před Mensatorem a kotouč se vysokým obloukem dostal až za brankovou čáru. Pražané přebrali iniciativu, Vary ale hrozily z nebezpečných brejků. V jednom z nich vybídl Zucker Sailera, ten ale skákající puk netrefil důrazně. Na druhé straně zase Mensatorovi nadělala pořádné starosti střela Koreise.

Vstup do třetí části vyšel hostům

Lepší vstup do třetí třetiny si Karlovarští ani nemohli přát. Dej našel přihrávkou od mantinelu nekrytého Košťála, který ranou z mezikruží nedal Pöpperlemu šanci. V 47. minutě vypálil od modré Vykoukal, k dorážce se následně dostal Výborný, Mensator ovšem udržel svůj beton u bližší tyčky a téměř jistému gólu zabránil. Jinak ale hra domácích postrádala řád, jedna nepřesnost střídala druhou. Vary tak s držením náskoku příliš problémů neměly.

V 53. minutě navíc přidaly čtvrtou branku. Po rychlém brejku našel Kristek Sailera a nepříliš jistému Pöpperlemu propadl puk do sítě. Domácí se probudili až příliš pozdě, necelých pět minut před koncem snižoval na 2:4 při početní výhodě Kratěna. Zbylé minuty si už Energie zkušeně pohlídala. Sparta se tak výhry znovu nedočkala, čeká na ni už čtyři zápasy.

Hokejová O2 extraliga - dohrávka 37. kola
Sparta - K. Vary 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 31. Jan Hanzlík (Broš), 56. Kratěna (Jan Hanzlík, Broš) - 10. Melenovský (Skladaný), 29. Košťál, 41. Košťál (Dej), 53. Sailer (Kristek, Zucker). Rozhodčí: Homola - Křivský, Guth. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 4935.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Gulaši, L. Procházka, Černošek, Vinogradov - Látal, Broš, Netík - Ton, D. Výborný, Kratěna - Hromas, Langhammer, Podlešák - Hrdel, Koreis, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben - Dej, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Sailer - Skladaný, Pech, Melenovský - Zaťovič, Milan Procházka, Hluchý. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: