Hlavní obsah

Třinec - Sparta 2:1Třinec přetlačil Spartu a urval tři důležité body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Výtisk 1 : 0
28. Kováčik 2 : 0
36. Procházka 2 : 1

TŘINEC

Hokejisté Třince vydolovali v boji o play-off tři cenné body, když na domácím ledě udolali ve 44. kole Spartu 2:1. Dvěma asistencemi vítězství podpořil nejproduktivnější hráč Ocelářů Jiří Polanský, klíčový gól na 2:0 vstřelil Miroslav Kováčik, který se do sestavy vrátil po dvouměsíční absenci. Sparta potvrdila, že není v optimální formě a popáté za sebou prohrála.

Článek

Místo zahajovací ofenzívy zvolil Třinec opatrnější taktiku s bedlivější ostrahou středního pásma, ale přesto si soupeř vypracoval rychle šanci. Netík ve třetí minutě zůstal nepokryt před Vojtkem, ale z otočky mu bekhendem jen vyprášil betony.

Psychologickou výhodu vedoucího gólu tak v důležitém utkání získali Třinečtí. Hned druhou přesilovku zužitkoval Výtisk, který napnul síťku ostrým příklepem od modré čáry.

Rozjezd Ocelářů do druhé části podpořil Vykoukal, který poslal domácí do dvouminutové přesilovky. Třinec v ní nabral sebevědomí a dobrých deset minut nedal hostům vydechnout perfektním pohybem. Pöpperle se ve sparťanské brance ale překonával. Moravec po dorážce už zvedal ruce, rameno gólmana mu však zkazilo radost.

Dvoubrankový náskok dala Ocelářům až parádní souhra Polanského s Kováčikem: nejproduktivnější hráč domácích naskočil na led z trestné lavice a přihrávkou zpoza branky vybídl k utěšenému blafáku na dlouhou ruku Kováčika, který se po dvouměsíční absenci vrátil do sestavy důležitým gólem.

Třetí gól, který by pro Spartu mohl být poslední ranou do týla, visel ve vzduchu. Balejův bekhend však znovu zlikvidoval Pöpperle a Martynek z mezikruží vypálil těsně mimo tyče.

Hosté ve druhé části hrozili jen z brejků. Dva z nich byly zásluhou Netíka gólové, ovšem i Vojtek v domácí brance prokázal vysokou třídu. Ke snížení tak Pražanům pomohla šťastná náhoda. Odpálený kotouč z obranného pásma Sparty čárový sudí Bryška bruslí narazil Procházkovi přímo do jízdy a hostující bek únik v oslabení zakončil bombou nad Vojtkovu lapačku.

Další úsilí Pražanů o vyrovnání se však nesetkalo s úspěchem. Třinec závěr bezchybně odbránil a Spartu vyjma ran z dálky nepustil k vážnější šanci. Hosté navíc v závěru špatně vystřídali, museli jít do čtyř a připravili se tak i o možnost závěrečné power play.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Výtisk (Polanský, D. Moravec), 28. Kováčik (Polanský, Martynek) - 36. L. Procházka. Rozhodčí: Polák - Bryška, Křivský. Vyloučení: 4:8, navíc Pilař 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3632.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Vosátko, Gureň - Polák, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Hampl, Kováčik - Pánik, Lušňák, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Gulaši, L. Procházka, Černošek - Netík, Broš, Podlešák - Ton, D. Výborný, Kratěna - Hromas, Langhammer, Koreis - Látal, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: