Hlavní obsah

Trenér vítkovických hokejistů Hadamczik hledá cestu z krize

OSTRAVA

Způsob, jak vytáhnout z krize vítkovické hokejisty, bude společně s vedením klubu hledat trenér a generální manažer Alois Hadamczik. Jeho tým uhrál z posledních třinácti zápasů pouze osm bodů a někdejší lídr extraligy se kvůli tomu propadl až na rozhraní účasti a neúčasti v play-off. Změna nenastala ani v dohrávce 43. kola proti Zlínu. Vítkovice doma prohrály 4:6.

Článek

Na jedenácté Kladno už mají jen šest bodů k dobru. "Když vezmu první a druhou polovinu soutěže, je to katastrofa. To mě nikdy nepotkalo. Objektivní příčiny jsou, ale na ty se vymlouvat nemůžeme, protože sezona běží," řekl v úterý novinářům Hadamczik.

Sebevědomý celek potopila do hlubin tabulky série zdravotních problémů, s kterými se Vítkovice potýkají. Hadamczikovi chybělo až devět hráčů, ještě teď si musí vystačit bez Varadi, Petrovického, Trnky, Kuboše a Treilleho.

"Je to těžká situace, ale nejsem člověk, který se vymlouvá. Chci play off uhrát. Říkám dalším hráčům, ať jsou rádi, že jsou jiní nemocní a mají možnost ukázat, co v nich je. Mladí ale podávají slušné výkony. Čekám, že góly budou dávat třeba Ujčík nebo Štefanka. Že budou hrát hráči, kteří jsou za to slušně placeni," uvedl Hadamczik.

Ostravské mužstvo netáhne dolů jen nízká střelecká potence, ale i propustnější obrana. V posledních kolech tým inkasoval mnohem častěji, než byl zvyklý, a Hadamczika dráždí, že k problémům v zadních řadách přispívají i hráči s reprezentačními zkušenostmi.

Krstev si nedá říct

"Krstev byl dneska už čtyř gólů. Myslí si, že je v nároďáku, hraje všude, v obraně, v útoku, a nedá si říct. Ale to není jen on. Nebudeme omlouvat hráče, kteří jsou zdraví a kteří můžou podávat daleko lepší výkony. Jsou členové kádru, pobírají za to peníze, ale neodvádějí výkony, jaké by měli," řekl Hadamczik. "Je to poslední zvonění, kdy můžeme pokazit celou sezónu. Sedneme si s vedením a budeme to řešit," dodal.

Série neúspěchů by už mohla vyvolat změny v hráčském kádru. Podle Hadamczika ale volní ani vhodní hráči na trhu nejsou. "Pracuju na tom už měsíc. Ale abychom brali hráče z druhé ligy, že nás přijdou zachraňovat... Hráči nejsou volní, abyste mohli udělat trejdy, není možnost doplnění," namítl Hadamczik.

Velké změny v sestavě se prý proto čekat nedají. "Ti hráči, co tu jsou, si to musí uhrát. Musíme udělat tlak na hráče, aby jejich výkonnost byla lepší. Musíme začít od skromnosti a dívat se ne před sebe, ale na desáté místo," naplánoval šéf vítkovické střídačky.

Reklama

Související témata: