Hlavní obsah

Mezi zdmi sparťanské šatny padají tvrdá slova, přiznal manažer Bříza

PRAHA

Vedení hokejistů Sparty čekalo před letošní extraligovou sezónou mnohem víc. Po základní části chtěli být na prvním příčce, aby měli zajištěnou účast v prestižní Champions League, ale zatím jim patří páté místo. V posledních deseti duelech zvítězili jen třikrát, před blížícím se play-off tak má generální manažer Sparty Petr Bříza další vrásky. "Mezi zdmi šatny musí padat hodně tvrdá slova," přiznal Bříza.

Článek

"S výsledky ani předváděnými výkony jsme velmi nespokojeni. Před sezónou jsme si vytkli cíl pokusit se vyhrát základní část," smutnil na oficiálních stránkách klubu manažer Sparty Petr Bříza. "Ztratili jsme mnoho důležitých bodů, takže se nám cíl hodně znatelně vzdálil," uvědomuje si. "V závěrečné fázi sezóny vyhrává pouze ten, kdo má soudržnost, odhodlání, pokoru, víru, sebevědomí a sílu týmu. A přesně tohle od týmu vyžadujeme," hlásí.

Nelichotivé série zažili Pražané hlavně v průběhu 12. až 16. kola, kdy nezískali ani bod, v posledních deseti zápasech vyválčili jen tři výhry. "Celou situaci jsme nemohli nechat bez odezvy a spolu s prezidentem klubu jsme v kabině vedli velmi důrazné pohovory," informoval Bříza. "Mezi zdmi šatny musí padat hodně tvrdá slova, jen mužstvo, které je k sobě až krutě náročné, může slavit úspěch. Bez výmluv a vytáček," zdůraznila bývalá brankářská opora Sparty.

"Držme si nejvyšší cíle a tvrdě pro ně každý den pracujme. Berme to jako úžasnou výzvu, ne jako tlak," apeluje Bříza na svůj tým, který vedení posílilo před koncem přestupního termínu o zadáky Karla Pilaře z Magnitogorsku a Stanislava Hudce z Plzně. Po příchodu Pilaře naopak opustil klub Aleksandrs Jerofejevs a k překvapení fanoušků Sparty také František Ptáček, jenž zamířil do Českých Budějovic.

Ptáček nepodával adekvátní výkony

Za odchodem Ptáčka stál nepoměr mezi odváděnými výkony a finančními náklady. "S Františkem jsme jednali o jeho přestupu, či snížení stávající smlouvy," vysvětlil Bříza. "Hokej je byznys, hráči chtějí dostávat svoje peníze a kluby mají právo se rozhodnout, zda jim je platit chtějí," dodal.

Bek Jerofejevs v pražském klubu nechtěl prodloužit smlouvu. "Saša měl již údajně nabídky od klubů z ruské KHL. Jeho agent nám sdělil, ať s ním v našich plánech dál nepočítáme, rozhodli jsme se tak pro jeho výhodný prodej," objasnil situaci kolem odchodu čtyřiadvacetiletého Lotyše do ruského Nižněkamsku.

"Rezolutně odmítám, že by provedené transfery měly za vinu naši špatnou hru," zdůraznil Bříza. "Například Slavia údajně jednala o odchodu Bednáře do KHL, který se na poslední chvíli neuskutečnil. Pak prodala hrdinu loňského play-off brankáře Svovodu. Z týmu odešel obránce Novák," všiml si. "Přesto stále jedou na vítězné vlně," poukázal na formu svého městského rivala a lídra extraligy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice