Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 3:2Po dobrém začátku udolala Sparta Mountfield až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ton 1 : 0
14. Podlešák 2 : 0
56. Veselý 2 : 1
58. Kůrka 2 : 2
62. Kratěna 3 : 2

PRAHA

Hokejisté Sparty Praha porazili v 48. kole O2 extraligy České Budějovice 3:2 v prodloužení a zůstávají na pátém místě tabulky. Sparta vedla ještě čtyři minuty před koncem normální hrací doby o dvě branky, ale hosté zásluhou Veselého a Kůrky stihli vyrovnat. V prodloužení pak o vítězství Sparty rozhodl v přesilové hře Ondřej Kratěna.

Článek

V osmé minutě rozhodčí vyloučil hned dva hráče Budějovic najednou - Tomana za nedisciplinovanost a Mertl odpykal trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Sparta výhodu dvou mužů v poli využila už po 39 vteřinách a pomohlo ji přitom dost štěstí. Ton střílel z levé strany a puk se odrazil od brusle jednoho z bránících hráčů do branky.

Hostující gólman Kovář byl od té chvíle pod tlakem a musel krýt střely Langhammera a Vykoukala, na druhé straně nepřehodil Přikryla exsparťan Melichárek. Domácí zvýšili skóre ve 14. minutě, když Kovář neudržel puk, vyrazil mu jej Hromas a na správném místě v pravý čas stojící Podlešák jej dorazil do sítě.

Budějovičtí promarnili dvojnásobnou přesilovku

Domácí měli navrch i v úvodu druhé části, jenže dělovku Vykoukala skryl Kovář v lapačce a Látalův výlet po pravé straně skončil jen střelou do boční síťky. Hosté mohli odpovědět během přesilovky v polovině zápasu, jenže to by musel Poživil po krásné přihrávce před branku od Vaka lépe mířit. Hned vzápětí spálil na druhé straně další z mnoha svých šancí Vykoukal.

V závěru druhé třetiny rozhodčí vyloučili hned tři Sparťany za sebou a třetí dějství začínal Mountfield s dvěma hráči navíc. Vyjma pokusu Melichárka, který zkoušel tečovat střelu obránce, se ale hosté za celou dobu své početní výhody k ničemu nedostali. Vzrušení pro diváky přinesla jen bitka v 46. minutě, do které se zapojili Radek Duda, Michal Hudec a domácí Jan Hanzlík.

Naději pro hosty ještě vykřesal čtyři minuty před koncem zápasu Ondřej Veselý. Nahazoval puk z pravé strany a Černošek srazil před brankou puk mezi Přikrylovy betony. Kapitán Jihočechů se vzápětí postaral i o vyrovnání. Rozehrál akci po které Huml poslal puk dopředu na Kůrku, jenž ujel Gulašimu a nedal Přikrylovi šanci.

Kůrka se jako první dostal do šance i v prodloužení, ale tentokrát na Přikryla nevyzrál. Nakonec se tak přece jen radovali z vítězství Sparťané, když Kratěna po vyloučení Poživila využil přesilovku čtyři na tři.

HC Sparta Praha - HC Mountfield 3:2 v prodloužení (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Ton (Vykoukal), 14. Podlešák (Hromas), 62. Kratěna (Broš, Výborný) - 56. Veselý, 58. Kůrka (Huml, Veselý). Rozhodčí: Minář, Turčan - Bejček, Pešek. Vyloučení: 11:12. Využití: 2:0.
Sparta: Přikryl - Černošek, Gulaši, Vykoukal, Hanzlík, Pilař, Vojta, S. Hudec - Hrdel, Broš, D. Výborný - Kratěna, Langhammer, Ton - Netík, Podlešák, M. Látal - Koreis, Mrňa, Hromas. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.
Č. Budějovice: Kovář - Mucha, Frolo, Posmyk, Toman, L. Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený - Hřebejk, M. Hudec, Melichárek - Kůrka, Huml, Šimánek - Duda, Vak, Bílek - Mertl, Veselý, Gulaš. Trenéři: Jan Tlačil a Milan Kupka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.