Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 2:4Sparta vyhrála v souboji o třetí místo v Karlových Varech 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Pilař 0 : 1
27. Langhammer 0 : 2
27. Langhammer 0 : 3
38. Košťál 1 : 3
46. Hluchý 2 : 3
60. Broš 2 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v utkání 50. kola extraligy v přímém souboji o třetí místo na ledě Karlových Varů 4:2 a přiblížili se jistotě přímé účasti ve čtvrtfinále play off. Před sedmými Vítkovicemi má Sparta už náskok pěti bodů, Energie naopak bude ještě o únik předkolu bojovat, protože má k dobru před Ostravany jen dva body.

Článek

Karlovarského gólmana Mensatora jako první vyzkoušel Kratěna a v páté minutě vytvořila před domácí brankou závar čtvrtá formace hostí. Za Západočechy poprvé zahrozil v šesté minutě Procházka, ale jeho střelu brankář Přikryl schoval ve své náruči, potom zkoušel štěstí i Dej. Potom Němcovu střelu tečoval do boční sítě sparťanské branky Kumstát. Domácí měli mírnou převahu, ale po dvou nevyužitých domácích přesilových hrách přišel pro domácí trest. V 18. minutě bombou od modré čáry propálil Mensatora Pilař.

Na začátku druhé třetiny se v nadějné pozici ocitl sparťanských Hromas, ale domácí obránci mu stihli zabránit v dorážce do odkryté části branky. Ve 25. minutě po nedovoleném zákroku Dobroně zůstal na ledě ležet otřesený sparťan Hrdel, za což byl domácí obránce vyloučen na pět minut a do konce zápasu.

A Pražané v této přesilovce získali rozhodující náskok. Ve 27. minutě střelou nad Mensatorovo levé rameno poprvé zužitkoval výhodu Langhammer. Vzápětí byl ještě vyloučen domácí obránce Mudroch a při přesilové hře pěti proti třem zvýšil na 3:0 Kratěna. I domácím se naskytla ve 30. minutě možnost přesilové hry s výhodou dvou hráčů v poli, ale Přikryla prakticky neohrozili. Potom kombinaci s Melenovským zakončil Pech pouze do Přikrylovy masky.

Ve 38. minutě oživil naděje Energie Košťál, který doklepl puk po nezištné nahrávce Kumstáta k levé tyči sparťanské branky. Ve 39. minutě již domácí opět zvedali po dorážce Skuhravého ruce nad hlavu, ale rozhodčí Šindler rozpažil. Po chybě Skuhravého ještě při přesilové hře domácích jel sám na Mensatora Kratěna, ale strážce domácí svatyně puk bravurně vypíchl hokejkou.

Na začátku závěrečné třetiny se obě mužstva vystřídala v přesilových hrách a domácí měli opět šanci hrát minutu v pěti proti třem, v které Hluchý snížil na rozdíl jediného gólu. Domácí mohutně hnáni diváky pokračovali ve velkém náporu. Při přesilové hře se ve velké šanci ocitl Košťál, avšak výtečného Přikryla nepřekonal. Stejně tak vzápětí Skuhravý. Sparťané se bránili i za cenu zakázaných uvolňování.

Další dvě přesilové hry domácí sehráli bez efektu a tak zápas dospěl do dramatické koncovky. V 59. minutě po vyloučení hostujícího Černoška si domácí vyžádali oddechový čas. Během této přesilové hry ještě odvolali z branky Mensatora. Po chybě obránce Němce však výsledek do prázdné branky pečetil sparťanský Broš.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. Košťál (Kumstát), 46. Hluchý (Sailer) - 18. Pilař (Kratěna, Broš), 27. Langhammer (Broš, Jan Hanzlík), 27. Kratěna, 60. Broš. Rozhodčí: Šindler, Stricker (Švýc.) - Barvíř, Kis. Vyloučení: 3:10, navíc Dobroň (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4090.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, Milan Procházka, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Sparta Praha: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - Látal, Broš, Kratěna - Ton, Výborný, Netík - Hromas, Langhammer, Koreis - Hrdel, Mrňa, Kafka. Trenéři: Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: