Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č.Budějovice 5:3České Budějovice ztratily v Mladé Boleslavi další důležité body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mertl 0 : 1
28. Ptáček 0 : 2
37. Vrbata 1 : 2
49. Klimenta 2 : 2
53. Nouza 3 : 2
54. Benda 4 : 2
55. Klimenta 5 : 2
57. Huml 5 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Hokejistům Českých Budějovic se opět o něco vzdálila vidina postupu do vyřazovacích bojů. V 50. kole extraligy měli sice dobře rozehraný duel na ledě Mladé Boleslavi, kde vedli 2:0, ale nakonec podlehli 3:5.

Článek

Dvě kola před koncem tak Jihočeši ztrácejí na desátý Třinec nadále čtyři body. Tři kanadské body za gól a dvě nahrávky si připsal domácí forvard David Vrbata.

Hosté začali aktivněji a několika pokusy, z nichž nejnebezpečnější byl ten Dudův z páté minuty, zaměstnali domácího gólmana Schwarze. Ten byl ale pozorný a držel bezbrankový stav. Dařilo se mu to úspěšně však jen do 12. minuty, kdy už se hosté dočkali. Mladoboleslavští dali až příliš prostoru Mertlovi a ten bekhendem otevřel skóre.

Chvilku na to mohlo být s domácími ještě hůře po obrovské chybě jejich gólmana, který přihrál přímo do jízdy Hřebejkovi, ten pálil do poloodkryté branky, ale jeho bombu dokázal Schwarz na poslední chvíli vytěsnit a svou hrubku tak napravil. Postupně se osmělovali i domácí, Kovářovi však žádnou horkou chvilku nepřipravili.

Vše změnila až přesilovka zkraje druhé dvacetiminutovky, kdy Padělek z obrovské šance sice dokázal překonat gólmana Mountfieldu, který však dokázal puk klouzající za brankovou čáru ještě zachytit a poslat do bezpečí. Že se mu to podařilo včas, mohl vzápětí potvrdit i sudí Šír díky konzultaci s videorozhodčím.

Místo vyrovnání přišel druhý úder Jihočechů. Ti ve 28. minutě rozehráli svou vůbec první přesilovku v zápase, v níž si do střelecké pozice na středu těsně za kruhy najel Ptáček a svou bombu namířil přesně pod horní tyčku. Rychlou odpověď mohl zajistit opět Padělek, z bezprostřední blízkosti však Kováře překonat nedokázal.

Při další početní výhodě Mountfieldu mohl zvýšit na tříbrankový rozdíl Melichárek, ve stoprocentní příležitosti však zamířil pouze do tyče a jako by tím urazil štěstí. O to hůře totiž hosté naložili s 57 vteřin dlouhou přesilovkou pět na tři, což se jim také vymstilo. Na konci 37. minuty se totiž hned po vyhraném vhazování trefil Vrbata a pár vteřin před druhou sirénou mohl srovnat Nouza, jehož ale vychytal Kovář.

V úvodních minutách třetího dějství Pšurný našel bekhendem Gajovského, jenže ve chvíli, kdy už většina hlediště v Metrostav Areně oslavovala vyrovnání, fantasticky zasáhl Kovář a udržel tak hostům těsný náskok. Ve 49. minutě však napřáhl při přesilovce Klimenta a procedil puk do branky. Mladoboleslavští byli po vyrovnání aktivnějším týmem, což se jim také záhy vyplatilo.

V 53. minutě totiž po akci Krále dokonal obrat úspěšnou dorážkou Nouza a poslal Středočechy do vedení. Neuplynula ani minuta, na Kováře se řítil Benda, při zpracovávání puku na útočné modré čáře sice upadl, ale stihl se rychle zvednout a po ledě poslal kotouč počtvrté za Kovářova záda. Parádní pasáž hry ze strany domácích navíc minutu a půl nato završil Klimenta a zvýšil na 5:2. Domácí tak vstřelili čtyři góly za šest minut a 34 vteřin. Snížení Humla v přesilovce již nemohlo na výsledku nic podstatného změnit. Jihočeši tak po páteční domácí porážce se Zlínem 1:2 po samostatných nájezdech přišli o další důležité body.

BK Mladá Boleslav - Mountfield České Budějovice 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 37. D. Vrbata (Boháč), 49. Klimenta (D. Vrbata), 53. Nouza (R. Král), 54. Benda (Padělek), 55. Klimenta (D. Vrbata) - 12. Mertl, 28. Ptáček (M. Hudec, Šimánek), 57. Huml (Gřegořek). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 3480.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Jindra, Schnabel - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, D. Vrbata - Padělek, T. Sýkora, Benda - Gajovský, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
České Budějovice: Jakub Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák - Kůrka, Huml, Veselý - Duda, M. Hudec, Vak - Gulaš, Mertl, Melichárek - Šimánek, Bílek, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama

Související témata: