Hlavní obsah

Znojmo - Liberec 4:3Růžička zachránil v prodloužení Znojmu vítězství nad Libercem 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vrbata 0 : 1
17. Žabka 0 : 2
25. Mrázek 1 : 2
28. Dopita 2 : 2
48. Vrbata 2 : 3
55. Růžička 3 : 3
65. Růžička 4 : 3

ZNOJMO

Znojmu se podařilo před startem v play-out zachránit po vítězství nad Libercem 4:3 v prodloužení alespoň dva body. Liberec sice ve Znojmě dvakrát vedl, poprvé dokonce 2:0, rozhodující obrat se ale podařil domácímu útočníkovi Martinu Růžičkovi. Ten nejdříve v poslední třetině vyrovnal na 3:3 a 56 sekund před koncem prodloužení vstřelil i vítěznou branku Orlů.

Článek

Znojemští sice po definitivní ztrátě naděje na postup do play off podstoupily pohovory s vedením klubu a oběma trenéry, na jejich výkonu v první třetině, i když citelně chyběl potrestaný obránce Bičánek, ale žádný obrat k lepšímu patrný nebyl. Naopak jejich hru prostoupila křečovitost, místy i bojácnost.

Oslabenému Liberci proto stačil jen průměrný výkon k tomu, aby získal herní převahu, v koncovce se však dokázal prosadit pouze v přesilových hrách. Skóre otevřel Radim Vrbata, který zakončil při vyloučení domácího obránce Švrčka akci Modrého a Podkonického. Tygři udeřili střelecky i podruhé při početní převaze, když v 17. minutě na střelu obránce Žabky nestačil brankář Trvaj reagovat.

Důrazná domluva obou znojemských koučů Rulíka a Baďoučka v přestávce po první třetině přinesla plody. Oživení zajistilo i zařazení čtvrté útočné řady, která v úvodní části zůstala na střídačce. Pasivní výkon Znojma vystřídala ve druhé třetině bojovnost i přesnější kombinace a také územní převaha. Stejně jako Liberec se ale i Orli brankově prosazovali pouze při přesilovkách. Po Selingrově chytré přihrávce zaznamenal první gól Mrázek a o necelé tři minuty později překonal brankáře Fikrta po Mrázkově přihrávce tvrdou střelou do odkrytého rohu Dopita.

Hokejově nejzajímavější podívanou nabídla závěrečná část. Po Demelově ráně do tyče domácí Znojmo na chvíli odpadlo a aktivitu převzal Liberec. Kašpaříkovo sólo sice stačil ještě Trvaj chytnout, ale na další sólový nájezd Vrbaty, kterého se snažil ještě faulem zastavit Selingr, už znojemský brankář nestačil.

Orli se stačili ještě v závěru vzchopit a přihrávku Hamana, který slavil svůj 800. extraligový zápas, stačil tečovat do liberecké sítě Martin Růžička. Tímto gólem vynutil prodloužení, kde další přesnou střelou zajistil Znojmu druhý bod navíc.

Znojemští Orli - Bílí Tygři Liberec 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Mrázek (Selingr), 28. Dopita (Mrázek, Erat), 55. M. Růžička (Haman), 65. M. Růžička - 10. R. Vrbata (Podkonický, Modrý), 17. Žabka (Kašpařík), 48. R. Vrbata (V. Nedorost, Podkonický). Rozhodčí: Polák, Fraňo - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. Diváci: 1957.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Tesařík, Rýgl, Mojžíš, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek. Od 21. min. navíc Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Liberec: Fikrt - Jareš, Modrý, Derner, Žabka, Hunkes, Holub - R. Vrbata, V. Nedorost, Podkonický - Vantuch, Kašpařík, Špaček - Pabiška, Víšek, Blatný - od 41. navíc Hruška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata: