Hlavní obsah

VIDEO: Sparta splnila cíl, teď řeší dilema. Na kterého gólmana vsadit?

PRAHA

Cíl splněn, navíc ještě s jednozápasovým předstihem. Hokejisté Sparty skončí po základní části nejhůře čtvrtí a čtvrtfinále play-off zahájí před domácími fanoušky. V zápase s Vítkovicemi se o to postaral Michal Gulaši, který pět minut před koncem strhl vedení na stranu Pražanů. Právě ten Gulaši, který do Sparty před sezónu zavítal z Vítkovic.

Článek

„Moc mi nepoděkovali, ale takový je hokej,“ poznamenal Michal Gulaši na adresu bývalých spoluhráčů, které jeho branka nejspíše poslala do předkola vyřazovací části. Dvaadvacetiletému zadákovi se paradoxně v utkání příliš nedařilo, několikrát mu kotouč přeskočil hokejku, ani v útočné činnosti se příliš neprosazoval. Až do oné 55. minuty.

„Na začátku zápasu mi puk několikrát přeskočil hůl, tak jsem si při gólu řekl, že nebudu nic zpracovávat, že to vystřelím na branku,“ říkal Gulaši. Jeho vítězná trefa se mu ve spojení s tím, že ve Vítkovicích v minulých letech působil, pořádně prodraží. „Nevím přesně, kolik zaplatí, ale už to má spočítané. Bude to drahý gól, ale myslím, že by takhle rád platil každý zápas,“ usmál se kapitán Sparty David Výborný.

Na ostatní výsledky se nespoléhali

Pro Gulašiho budou zápasy s Vítkovicemi vždy o něco speciálnější, přesto s každým dalším vzájemným duelem hecování s protihráči upadává. „Větší napětí jsem cítil při prvním vzájemném zápase ve Vítkovicích, teď už jsme spolu hráli počtvrté. Stále tam sice je více hecu, už to ale nedávám tolik najevo.“

Sparta tak již před posledním kolem základní části má jistotu, že čtvrtfinále zahájí na vlastním ledě. Což ji těší. „Nechtěli jsme ponechat nic náhodě, dali jsme si za cíl vyhrát už teď. Na ostatní výsledky jsme nespoléhali,“ těšilo sparťanského asistenta Mariána Jelínka, že tato tajenka nemusí čekat na své rozluštění až do čtvrtka.

Spokojený je v tomto ohledu i David Výborný. Dobře si ovšem uvědomuje, že je to jen dílčí výhoda. „Play-off je ošemetné, začínat venku je někdy dokonce i lepší. Doma je na vás větší tlak. Jsme ale natolik zkušení, že bychom si s tím měli poradit,“ věří kapitán síle svého týmu.

Přikryl, nebo Pöpperle? Toť otázka

Sparťanští trenéři ale musí před startem vyřazovacích bojů řešit velké dilema. A to na té nejdůležitější pozici. Na kterého gólmana vsadit? Tomáše Pöpperleho, předpokládanou jedničku, postihly v novém kalendářním roce mezi třemi tyčemi výkyvy formy. Přednost tak v závěru základní části dostal Petr Přikryl a Bingo, jak mu přezdívají sparťanští fanoušci, chytil šanci za pačesy.

„Podává fantastické výkony,“ chválí Přikryla Jelínek, ale jedním dechem dodává, že na spekulace, kdo se v brance představí na startu play-off, je ještě příliš brzy. „Petr chytil šanci, kterou dostal. Vychytal nám spoustu zápasů a teď na něj spoléháme. Je na trenérech, kdo od nich dostane šanci,“ nechává volbu na svých nadřízených Výborný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.