Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 0:1Třinec vyhrál 1:0 ve Vítkovicích a jde do předkola play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Balej 0 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Třince vyhráli ve Vítkovicích v prodloužení 1:0 a díky lepšímu skóre si na úkor Českých Budějovic zajistili účast v předkole play-off. Rozhodující branku obstaral 75 sekund před koncem nastaveného času Jozef Balej, jehož střelu si do vlastní branky srazil vítkovický obránce Michal Barinka. Třinec pod novým koučem Pavlem Markem zabral po pěti porážkách v řadě, Vítkovice se i přes prohru vracejí po dvou letech do vyřazovacích bojů, kde se utkají s Libercem. Třinec čekají souboje s Plzní.

Článek

Staronoví třinečtí trenéři Marek s Kopřivou udělali v sestavě jen drobné korektury, ale Ocelářům vrátili zápal pro hru. Hosté byli na startu aktivnější, ve čtvrté minutě měl gól na hokejce Kováčik, ale Štěpánek vyrážečkou jeho střelu zvedl na břevno a napravil své předchozí zaváhání, když mu před střelce z rukavice vypadlo Balejovo nahození.

Zápas nepostrádal náboj, ale šancí bylo poskrovnu. Třinec si nemohl dovolit hazard úplné ofenzívy, příležitosti se proto rodily hlavně při nerovnovážném poměru sil. Klimek se v desáté minutě objevil sám před Vojtkem, který však utěsnil prostor, na opačné straně mohl v přesilovce pro změnu skórovat Moravec, ovšem pod padajícím Štěpánkem se mu puk za čáru zasunout nepovedlo.

Byla to spíše urputná bitva než pohledný hokej. Třinečtí vypadali v úvodu druhé části svižněji, ale aktivní Moravec po ráně z mezikruží nechal vyniknout opět jen Štěpánka. Gól, který by dal Ocelářům klid, stále nepřicházel. V závěru prostřední části převzali naopak iniciativu domácí, Vojtek ovšem lapil sólový únik Strapáče a vsedě pak i dvě následné dorážky Hurtaje. V klíčových momentech Třinci pomohlo i štěstí, Kvapilova rána totiž ve 39. minutě zazvonila o tyčku.

Bezgólové drama nerozřešila ani vítkovická přesilovka pět na tři, při níž Vojtek znovu vychytal neúnavného Kvapila. Možnost Třince zase osm minut před koncem promarnil Květoň. Závěrečný tlak hostům úplně pokazila vyloučení, Gureň a Sekeráš poslali na poslední tři a půl minuty řádné doby svůj tým do čtyř.

Třinec pro postup musel dát gól. V prodloužení jeho nejzkušenější hráči prakticky neslezli z ledu, ale hosté nevyužili ani dvouminutovou přesilu. Zlatý gól dal však 75 sekund před koncem nastaveného času Balej, který vyjel zpoza branky a jehž přihrávku či střelu si do vlastní branky smolně nohou srazil Barinka.

Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branka: 64. Balej. Rozhodčí: Fraňo, Minář - Charvát, J. Svoboda. Vyloučení: 8:11. Bez využití. Diváci: 5126.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Ovčačík, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Treille - Kvapil, Burger, Hubáček - Strapáč, R. Hruška, Svačina - od 23. min. navíc Hurtaj. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Třinec: Vojtek - Vosátko, Sekeráš, Seman, Malec, Gureň, Výtisk - Tomík, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Polák - Balej, Hampl (36. Lušňák), Kováčik. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: