Hlavní obsah

Plzeňští pokračují na vítězné vlně, ale nechtějí se uspokojit

PLZEŇ

V hladký průběh proměnili hokejisté Plzně druhé utkání předkola České pojišťovny play-off O2 extraligy na domácím ledě proti Třinci. Západočeši přejeli Oceláře a po výhře 6:1 jsou krok od postupu do čtvrtfinále. „Pomohly nám góly v první třetině a mužstvo se uklidnilo,“ těšilo domácího útočníka Tomáše Vlasáka, jenž si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence.

Článek

Západočeši nepoznali hořkost porážky ani posedmé v řadě. „Je příjemné hrát na vítězné vlně, ale nejhorší by bylo se uspokojit,“ uvědomuje si Vlasák. „Musíme hrát stále na maximum,“ dodal čtyřiatřicetiletý forvard, jenž nejprve v 19. minutě zvýšil na 2:0 pro domácí, ve 32. minutě asistoval u gólu Straky a třetí kanadský bod si připsal sedm minut před koncem zápasu za přihrávku Tomasovi.

„Cesta do Třince bude těžká,“ upozornil Vlasák na náročný výjezd. „Nebude to nic jednoduchého, ale síly ubývají i soupeři,“ přidal zkušený útočník, jenž vede kanadské bodování mužstva s gólem a pěti asistencemi. „Cítím se dobře,“ dodal skromně.

V Třinci to nebude žádná sranda

Plzeňští by rádi ukončili sérii již v prvním utkání na ledě Ocelářů. „Jedeme to do Třince urvat, ale nebude to žádná sranda,“ uvědomuje si bývalý bek Třince Tomáš Pácal. „Lidi je tam poženou dopředu,“ ví zadák Lasselsbergeru, jenž oblékal dres Ocelářů od sezóny 2005/06. „S Třincem jsem se rozešel v dobrém, utkání neberu nijak prestižněji,“ vysvětlil Pácal.

Největší sílu soupeře vidí Pácal v útoku. „Špatně se brání v brankovém prostoru,“ informoval obránce Západočechů. „Zlepšili jsme však hru dozadu a je to znát,“ liboval si šestatřicetiletý bek. Podle Pácala je velká síla Ocelářů také v dravém mládí. „Parádně bruslili a dohrávali mnohem víc osobní souboje než starší hráči,“ všiml si v pondělním utkání, v němž domácí třinecké zbraně eliminovali.

Reklama

Související témata: