Hlavní obsah

Kladno spoléhá na domácí prostředí

PRAHA

Už devítibodový náskok na poslední Mladou Boleslav mají hokejisté Kladna ve skupině o 11.–14. místo a dalšími úspěchy na svém ledě chtějí odehnat barážového strašáka.

Článek

„Pokud nadcházející dvě domácí utkání neprohrajeme, budeme z nejhoršího venku,“ doufá trenér Zdeněk Müller, jehož tým v úterý hostí Znojmo a v pátek Boleslav. „Před vlastním publikem hrajeme mnohem lépe než venku. Naši situaci výrazně zlepšila výhra v Boleslavi, ty body mají obrovskou hodnotu,“ přemítá kladenský kouč.

Jeho tým doma nasbíral 49 bodů, zatímco venku jen 17, což je nejméně ze všech v extralize. „Doma jsme silnější, ale k žádným kalkulacím se neupínáme. Během tří zápasů skupiny jsme se už přesvědčili, že v nich je větší tlak na psychiku. Musíme hrát maximálně zodpovědně a současně se nebát dopředu,“ burcuje spoluhráče útočník Martin Procházka.

„Mít o devět bodů víc než Boleslav je slibné, úplně v klidu ale ještě být nemůžeme. Takový stav nastane až ve chvíli, kdy už nebude existovat ani teoretická hrozba 14. místa, a na to je devět kol před koncem ještě brzy,“ dodává hráč, který se v neděli blýskl proti Budějovicím gólem už v 10. vteřině, čímž vyrovnal rekord sezóny zlínského Balaštíka.

„Rychlejší gól jsem v kariéře snad ještě nedal. Patera mi parádně nahrál a hned v kabině hlásil, že mě chce zkasírovat,“ smál se útočník, jehož centr a kapitán týmu je i pokladníkem.

Reklama

Související témata: