Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 7:2Mistr prohrál ve Vítkovicích 2:7 a je zápas od vyřazení

OSTRAVA

Hokejistům pražské Slavie se obhajoba titulu pořádně vzdaluje. Mistr prohrál čtvrté utkání čtvrtfinále ve Vítkovicích rozdílem třídy 2:7, v sérii prohrává 1:3 na zápasy a jediná porážka ho dělí od vyřazení. Domácí o třetí výhře rozhodli mocným nástupem do druhé části, v níž nastříleli v rozmezí necelých čtyř minut tři góly. Pátý duel se hraje ve čtvrtek od 18 hodin v Praze.

Článek

V ČEZ Aréně se rozpoutala skvělá bitva hned od první minuty. V 7. minutě byl Strapáč sám před Furchem, ale neprostřelil ho. Pak se zaskvěl domácí gólman dvěma excelentními zákroky proti Vondrkovi. „Štěpánek nás podržel v důležité chvíli,“ zdůraznil trenér Alois Hadamczik.

V první minutě druhé třetiny vstřelily Vítkovice dva góly a záhy přidaly třetí. Slavia nepadla do kolen, naopak vyvinula na domácí branku obrovský tlak a ten jí vynesl dvě branky. Třiatřicet vteřin po druhém však Svačina golfovým úderem napálil puk do sítě počtvrté a vyhnal Furcha z branky.

„Ty tři góly na začátku druhé třetiny nás zničily, od té doby už domácí na ledě dominovali,“ přiznal asistent Jiří Kalous. Když na začátku závěrečné části Vítkovice podruhé odskočily o tři góly, Slavia se už nevzchopila. Góly v rychlém sledu zabily slávistickou touhu v Ostravě srovnat sérii.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 7:2 (0:0, 4:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 21. Krenželok (Kvapil, J. Štefanka), 21. Varaďa (Hubáček, Burger), 25. R. Hruška (Ujčík, Svačina), 36. Svačina (R. Hruška, Ujčík), 41. Hubáček (Varaďa, Burger), 45. Kvapil (Klimek, M. Barinka), 55. Jurečka (Hubáček, M. Barinka) - 29. Doležal (Vašíček, Bednář), 36. Tomica (Bednář). Rozhodčí: Hodek, Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:12, navíc Krstev 10 min., Ujčík - Doležal oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 9138. Stav série: 3:1.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Varaďa (49. Treille), Burger, Hubáček - Strapáč, Hurtaj, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Slavia: Furch (36. Neruda) - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Vašíček, Sloboda, Vyhlídal - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, Vondrka, M. Čermák - Endál, P. Jelínek - od 28. min. navíc M. Ondráček, od 50. navíc T. Svoboda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: