Hlavní obsah

Plzeň se nevzdala, sérii s Pardubicemi rozhodne až sedmý zápas

PLZEŇ

Plzeň žije! Do šestého pokračování čtvrtfinálové série s Pardubicemi nastupovali Západočeši s nožem na krku, svou úlohu ale zvládli. Hynkova parta slaví po dobrém výkonu výhru 3:1 a stav série je tak vyrovnaný 3:3. Dvěma góly se blýskl útočník Pavel Vostřák. O postupujícím tak rozhodne až sedmý zápas, který je na programu v neděli v Pardubicích.

Článek

Plzeň doprovázel v honbě za vyrovnáním série velice slušně zaplněný zimní stadión, který si ale hned v úvodu prošel chvilkami hrůzy. Už v páté minutě se totiž sešel na trestné lavici Tomas s Kubicou a Pardubice hrály tři čtvrtě minuty dvojnásobnou přesilovku. Cháberu ale ohrozily jen jedinkrát, navíc neúspěšně.

O pár minut později si obě mužstva role vyměnila a hru 5 na 3 si vyzkoušeli i Západočeši, byť jen 17 vteřin. Nejprve Lašák skvěle vychytal u pravé tyče zakončujícího Vlasáka, v pokračující klasické přesilovce již ovšem kapituloval. Na vrcholu pravého kruhu napřáhl Vostřák a jeho dělovka zapadla do sítě.

Útočník Plzně Martin Adamský se raduje z gólu v síti pardubického brankáře Lašáka.foto: <a href="http://www.pravo.cz/"> Právo</a> /Milan Malíček

Ve třinácté minutě mohl srovnat Pivko, když si nikým neatakován vybruslil až před Cháberu, branku ale přestřelil. Ještě blíže gólu byli Východočeši v 19. minutě. Po Cháberově nejistém zákroku se puk už už snášel za čáru, domácího gólmana ale na poslední chvíli zastoupili obránci a kotouč odehráli do bezpečí.

Z tlaku Pardubic udeřila Plzeň druhým gólem

Atraktivní hokej pokračoval i v prostředním dějství. Nejprve se domácí Kracík prokličkoval přes tři hráče až k Lašákovi, jeho pokus po ledě jen těsně minul levou tyčku. Pak převzaly iniciativu Pardubice. Rákos pálil z mezikruží jen těsně vedle, Divíškova pumelice od středové čáry doslova sestřelila Cháberu, následná dorážka zamířila mimo.

V devětadvacáté minutě stálo při Plzni i štěstí. Kolář se elegantní stahovačkou zbavil obránce, jeho rána orazítkovala horní tyčku. A tak udeřilo na druhé straně. Po vyhraném buly vypálil okamžitě Adamský a puk prošel přes clonící hráče Lašákovi mezi betony. Třetí hřebíček mohli při přesilovce zasadit hostům Vlasák s Benákem, ve vyložených šancích si ale vylámali zuby na Lašákovi.

Dlouho je to ale mrzet nemuselo. Přečíslení dvou na jednoho zakončil Vostřák, Laśák sice zachytil puk v lapačce, ale až za brankovou čárou. To po následné konzultaci s kolegou u videa potvrdili i rozhodčí a Plzeň vedla už 3:0.

Tempo opadlo

Ve třetí třetině tempo hry opadlo, především domácí se nikam bezhlavě netlačili, místo toho hlídali svůj náskok. V 55. minuté zdrmatizoval průběh Koukal, jehož pohotová rána zamířila přesně nad Cháberovu lapačku.

Závěrečná bitka po skončení šestého čtvrtfinále. Radek Matějovský z Plzně (vpravo) a Jiří Cetkovský.foto: <a href="http://www.ctk.cz/"> ČTK</a> /Petr Eret

Dvě a půl minuty před třetí sirénou mohl domácím vrátit tříbrankový náskok Kubica, střelou na vyrážečku ovšem Lašáka při samostatném úniku nepřelstil. v poslední minutě pak Cháberovi zase po střele Rákose pomohla tyč. Závěr jinak kvalitního utkání pokazila hromadná bitka, které předcházel hrubý faul Čáslavy na plzeňského kapitána Straku pět sekund před koncem.

Česká pojišťovna play-off, čtvrtfinále:
Plzeň - Pardubice 3:1 (1:0, 2:0. 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 8. Vostřák (M. Straka), 30. Adamský (Tomas), 34. Vostřák (M. Straka, Vlasák) - 54. Koukal (Kolář I). Rozhodčí: Mikula, Minář - J. Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:9, navíc Adamský, J. Nedvěd, Matějovský všichni 5 min. a do konce utkání - Kolář I 10 min., Čáslava, Cetkovský, Snopek, Píša všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7389. Stav série: 3:3.
Plzeň: Chábera - J. Nedvěd, Smrek, Čakajík, Redlihs, Benák, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Pardubice: Lašák - Lojek, Čáslava, Píša, Havíř, Snopek, Kolář II - Cetkovský, Tvrdík, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Divíšek, Pivko - od 18. navíc Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama