Hlavní obsah

Pořadatelé situaci zvládli, tvrdí Plzeň po vyhroceném čtvrtfinále

PLZEŇ

Vedení hokejistů Plzně se ohradilo proti tvrzení pardubických hráčů, že v závěru šestého čtvrtfinálového utkání play off extraligy byly v hledišti plzeňské haly v ohrožení jejich manželky a děti. Ředitel klubu Jaromír Zavoral v tiskovém prohlášení uvedl, že podle jeho názoru pořadatelská služba za pomoci městské policie situaci plně zvládla.

Článek

V pátečním utkání, v němž si Západočeši vynutili výhrou 3:1 nedělní sedmou, rozhodující bitvu o semifinále, vzplály emoce po pokusu kapitána Lasselsbergeru Martina Straky trefit při power play soupeřovu prázdnou branku. Ve středním pásmu ho u mantinelu srazil pardubický bek Petr Čáslava a na ledě i v hledišti se strhla mela.

Zatímco na hrací ploše zuřila hromadná potyčka, diváci zasypali hrací plochu láhvemi a dalšími předměty. Podle Čáslavy byly ohroženy i manželky a děti pardubických hráčů. "Tady nejde ani tak o nás, jako že tam za naší střídačkou byly manželky s dětmi. Je to smutné, když to lidi hází po nich. Nikdy jsem tohle nezažil," řekl novinářům Čáslava. Hokejisté hostujícího týmu proto raději odvedli do šatny potomky Jiřího Cetkovského a Aleše Píši.

Plzeňský ředitel Zavoral dnes uvedl, že po Čáslavově zákroku začal jeden z fanoušků bušit na plexisklo střídačky hostů. "Během vteřiny byl pořadatelskou službou a Městskou policií Plzeň zpacifikován a odveden," řekl Zavoral.

Poté podle něj vyhrotili situaci sami pardubičtí hráči a masér. "Začali reagovat na bouřlivé pískání publika řvaním na lidi sedící poblíž a ukazováním vztyčeného prostředníčku. Bohužel následně přistály na střídačce Pardubic různé předměty. To mělo za následek okamžitý nástup dalších pěti pořadatelů, kteří zajistili ochranu diváků poblíž inkriminovaného místa," prohlásil Zavoral.

Dodal, že manželky a přítelkyně pardubických hokejistů byly odvedeny na bezpečnější místo. "K žádnému zranění nedošlo. Stojíme si zatím, že pořadatelská služba, s pomocí Městské policie Plzeň, zafungovala a plně zvládla svoje povinnosti," uvedl Zavoral. "Nebýt však nesmyslného zákroku hostujícího obránce a zbytečných provokací maséra a několika hráčů na straně soupeře, mohlo i toto utkání proběhnout v poklidu a v duchu fair play, jako doposud," dodal.

Reklama