Hlavní obsah

Sparťané nechali Pöpperleho v bráně pěkně vykoupat

KARLOVY VARY

Nelehký úkol čekal na gólmana Sparty Tomáš Pöpperleho v druhém utkání ČP play-off O2 extraligy na ledě Karlových Varů. Naposledy chytal 25. ledna a comeback mezi tři tyče si jistě představoval jinak. V polovině zápasu za stavu 0:4 pro Západočechy byl střídán. "Když se podívám zpětně na náš výkon, tak v kabině nemělo cenu ani křičet, hráli jsme tragicky," mrzelo Pöpperleho.

Článek

"Takhle tragicky se semifinále nehraje," rozčiloval se Pöpperle, jenž v úvodní dvacetiminutovce inkasoval třikrát. Poté se začal připravovat na střídačce gólman Petr Přikryl, ale ke střídání sáhli trenéři Sparty až po góly na 0:4. "Výsledek mě mrzí, nebylo jednoduché naskočit po dvou měsících," litoval Pöpperle.

Počáteční tlak Západočechů přitom mladý gólman ustál. "Podařilo se mi chytit nájezd a necítil jsem se vůbec špatně," svěřil se. "Spadly mi tam však dva nešťastné góly, které jsem měl asi chytit," smutnil Pöpperle. "Měli jsme bránit v pěti hráčích," zastal se brankáře Michal Broš. "Nechali jsme ho v tom pěkně vykoupat," uvědomoval si Broš.

"Určitě byl velký rozdíl v brankářích," všiml si karlovarský Pater Kumstát. "My máme nejlepšího gólmana," vyzdvihl Kumstát výkon Lukáše Mensatora. "Tah Sparty s brankáři jim nevyšel a pro nás je to jedině dobře," dodal. "Nebyla to však pouze jeho chyba," zastal se přeci jen karlovarský forvard Pöpperleho.

V příštích zápasech musí Sparta zapracovat především na defenzívě. "Začali jsme tak, jak jsme skončili v neděli," litoval Pöpperle. "Ve čtvrtek musíme vyhrát," burcuje bývalý gólman německého klubu Eisbären Berlin. "Nevím, jestli nám chybí sebevědomí, ale nesmíme příště hrát tak tragicky," uvědomuje si.

Reklama

Související témata: