Hlavní obsah

Hruška nebere porážku Slavie tragicky, Vary byly houževnatější

KARLOVY VARY

Zatímco v loňské sezóně Slavia v duelu s Karlovými Vary urvala extraligový titul v rozhodujícím sedmém utkání, letos si spravili chuť hokejisté ze západních Čech. Ještě loni vyjukaní „náhoďáci z garáže“ letos měli sebevědomí na rozdávání, Slavii chybělo více bojovnosti a větší jistota v brance. „Přesto se sezónou můžeme být spokojeni,“ řekl útočník červenobílých David Hruška.

Článek

„Už jsem si prošel několika finálovými sériemi. Párkrát jsem vyhrál, párkrát prohrál. Už prohru neberu tak tragicky,“ uvedl v neděli střelec prvního gólu Slavie David Hruška. „Nejsem zklamaný, se sezónou můžeme být spokojení,“ zhodnotil. „Rozhodlo, že jsme doma prohráli první dva zápasy,“ dodal dvaatřicetiletý hokejista, jenž ve vyřazovacích bojích zaznamenal osm kanadských bodů (3+5).

Slávistického forvarda těšilo především vítězství v základní části a zajištění účasti v Lize mistrů. „Nemáme čeho litovat, ani se za co stydět,“ řekl Hruška. Stejně jako v loňském ročníku bylo i letos finále velmi vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. „Těžko se hodnotí, možná letos Vary chtěly o trochu víc, přišly mně houževnatější,“ všiml si Hruška. „Titul si asi zasloužily,“ přidal.

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator čelí hokejistovi Slavie Davidu Hruškovi v šestém finále extraligy.foto: Právo/Lukáš Táborský

„Z loňského finále nabraly zkušenosti,“ srovnal Hruška. „Navíc jim skvěle zachytal gólman, což nakopne každý mančaft,“ pochválil karlovarského Lukáše Mensatora, jenž se mohl po finálové sérii pyšnit úspěšností zákroků 94 procent, zatímco mladičký Furch i zkušenější Neruda měli oba kolem 89,5 procent. „My jsme s našimi brankáři došli do finále, takže v nich to rozhodně nebylo,“ myslí si Hruška.

Nic platné nebylo sešívaným ani nejproduktivnější duo play-off Červenka - Bednář, které dohromady nasbíralo 48 bodů, každý shodně čtyřiadvacet. „Trochu jsme se rozhárali a přestali hrát to, co nás zdobilo v první třetině,“ viděl příčiny nedělního obratu z vedení 3:0 na 3:4. „Ve třetí třetině to bylo o tom, kdo dá gól, tak vyhraje,“ dodal. „Zlomový byl gól na 2:3,“ litoval Hruška a jako klíčový moment označil inkasovanou branku ve vlastní přesilovce.

Reklama

Související témata: