Hlavní obsah

Brankář Turek bude i v příští sezóně chytat za České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový brankář Roman Turek bude i v nadcházející sezóně chytat za Mountfield České Budějovice. Vedení klubu se s mistrem světa z Vídně z roku 1996 a vítězem Stanleyova poháru s Dallasem z roku 1999 dohodlo na nové jednoleté smlouvě. Informovaly o tom oficiální internetové stránky českobudějovického klubu. Turek za měsíc oslaví devětatřicáté narozeniny.

Článek

"Podpis smlouvy s Romanem Turkem pro nás byl zásadní otázkou. Jsme rádi, že jsme se nakonec dokázali dohodnout na novém kontraktu," řekl serveru generální manažer HC Mountfield František Joun. Turek se vrátil do Českých Budějovic po působení v Norimberku, Dallasu, St. Louis a Calgary v sezóně 2004/05, kdy při výluce v NHL pomohl klubu k návratu do extraligy.

V dalších třech letech se s klubem dostal do semifinále nejvyšší soutěže, uplynulý ročník se ale Mountfieldu nevydařil a Jihočeši skončili před branami play-off. Turek v základní části odchytal 33 utkání s průměrem 2,78 obdrženého gólu s úspěšností zákroků 91,41 procenta a třikrát udržel čisté konto. Představil se i v 11 duelech skupiny o udržení a ve třech utkáních v Lize mistrů. Prostor vedle něj dostával dvacetiletý Jakub Kovář.

Českobudějovický klub už v pondělí zahájil letní přípravu na suchu. Zařadil se do ní i dvacetiletý útočník Rudolf Červený, který by se měl do českobudějovického dresu vrátit do dvouletém působení v zámořské juniorské WHL v celku Regina Pats. Po hostování v Karlových Varech se vrací zkušený forvard Petr Sailer. Naopak klub opustil bek Milan Toman, který zamířil do Kladna, a také slovenský zadák Ján Mucha.

Reklama

Související témata: