Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílili útočník Špirko a obránce Kočí

PARDUBICE

Slovenský útočník Rastislav Špirko z Ústí nad Labem a obránce Václav Kočí, který hostoval v uplynulé sezóně z Liberce v Mladé Boleslavi, jsou novými posilami hokejistů Pardubic. Moeller také uzavřel novou smlouvu se slovenský forvardem Radovanem Somíkem, který tak načne v dresu Východočechů třetí sezónu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

Moeller pokračuje ve zveřejňování akvizic po potvrzeném comebacku čtyřiačtyřicetiletého gólmana Dominika Haška. Po ročním hostování v Davosu se vrací do týmu kanonýr Petr Sýkora. Trenér Václav Sýkora, na něhož Pardubice uplatnily opci, s novým asistentem Janem Votrubou naopak nebudou mít v kádru slovenského gólmana Jána Lašáka, který si po Haškově návratu bude hledat na nadcházející sezonu zahraniční angažmá.

Čtyřiadvacetiletý Špirko už v uplynulém ročníku odehrál za Pardubice dva zápasy na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem a připsal si dva body za gól a asistenci. Českou nejvyšší soutěž hrál už v předchozím ročníku v dresu Ústí a v 63 duelech včetně skupiny o udržení nasbíral 32 bodů za 17 branek a 15 přihrávek. I při působení v první lize nastupoval bývalý hráč Martina, Tri City v zámořské USHL a univerzitního týmu Severní Dakoty během sezony pravidelně za slovenskou reprezentaci.

O pět let starší Kočí strávil v týmu nováčka extraligy z Mladé Boleslavi celý ročník a v 53 duelech v součtu se skupinou o udržení zaznamenal 17 bodů za šest gólů a 11 asistencí. Celkem má v extralize, kde nastoupil i za České Budějovice či Litvínov, na kontě 209 zápasů a 27 bodů.

Brzy dvaatřicetiletý Somík v minulé sezoně zaznamenal v 50 utkáních 27 bodů za 13 gólů a 14 asistencí. V české extralize bývalý hráč Zlína či Vsetína nasbíral v 241 duelech celkem 135 bodů za 67 branek a 68 přihrávek. Na kontě má i 113 utkání a 32 bodů v NHL za Philadelphii a působil také ve švédském Malmö a ruském Čerepovci.

Reklama