Hlavní obsah

Brankář Pöpperle bude rok hostovat ze Sparty v Plzni

PLZEŇ

Hokejový brankář Tomáš Pöpperle bude rok hostovat z pražské Sparty v Plzni. Čtyřiadvacetiletý gólman, který se loni vrátil do Sparty po dvouletém působení na farmě Columbusu v týmu nižší AHL Syracuse Crunch, míří na západ Čech výměnou za slovenského obránce Stanislava Hudce. Uvedly to dnes internetové stránky plzeňského klubu.

Článek

Od konce ledna poté, co Plzeň přestala počítat s Romanem Málkem, zaujal pozici jedničky Jan Chábera, který přišel na hostování ze Sparty. Ta se teď rozhodla vsadit na Cháberu a pustila Pöpperleho, jenž v uplynulém ročníku odchytal 41 zápasů s průměrem 2,69 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,9 procenta. V roce 2006 získal Pöpperle titul v německé lize s Eisbären Berlín.

Plzeň, která si v minulé sezóně zahrála semifinále, prošla mnoha změnami. Hlavního kouče Pavla Hynka střídá Marian Jelínek. Do obrany přišli Jaroslav Modrý z Liberce, Jiří Hanzlík z Karlových Varů, Daniel Boháč z týmu zámořské juniorské ligy QMJHL Rouyn-Noranda Huskies a do útoku Tomáš Tvrdík z Pardubic, Lukáš Hvila ze Zvolenu a Jan Stránský z celku Halifax Mooseheads z QMJHL.

Naopak odešli beci Martin Čakajík do Liberce, Jekabs Redlihs do Dinama Riga, Mario Cartelli s útočníkem Romanem Tomasem do Třince, Peter Fabuš zamířil do Mladé Boleslavi, Pavel Vostřák se vrátil do švýcarského Neuchatelu a Tomáš Kubalík odchází do zámoří, kde patří Columbusu. Nové angažmá si hledají gólman Martin Altrichter a bek Tomáš Pácal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.