Hlavní obsah

Fanoušci hokejové Plzně zrušili demostraci, klub jedná s dalším partnerem

PLZEŇ

Fanoušci Plzně se chtěli bouřit proti postoji magistrátu, který se zdráhal s finanční pomocí hokejovému klubu v západočeské metropoli, ale nakonec od svého záměru upustili. "Demostrace se ruší," řekl Sport.cz předseda fanklubu. Po pondělním vyjádření možného adepta na hlavního sponzora Plzeňské teplárenské se totiž rýsuje možná spolupráce s posledním semifinalistou extraligy.

Článek

"Nechci dopředu nijak komentovat dosavadní jednání, jejich úspěch záleží na tom, jestli obě strany dodrží, na čem se předběžně dohodly," uvedl v pondělí Roman Jurečko, předseda představenstva společnosti Plzeňská teplárenská. Hokejisté údajně původně požadovali kolem 20 miliónů korun, teplárna nyní zřejmě jedná o sumě mezi 15 až 20 milióny.

Plzeňský klub hledá generální sponzora pro nadcházející extraligový ročník poté, co firma Lasselsberger ukončila s klubem spolupráci. Vedení klubu tak požádalo o pomoc plzeňskou radnici. "Jednání se sponzory jsou obtížná a sehnat peníze do klubu není jednoduché," přiznal již začátkem dubna na oficiálních stránkách obchodní ředitel západočeského klubu Bohuslav Ebermann.

"Požádali jsme město o pomoc. Jedná se o tom již delší dobu. Pokud nám město pomůže, budeme to dál řešit," uvedl ve čtvrtek ČTK jednatel klubu Jaromír Zavoral. "V případě, že město odmítne, je však situace kritická," připustil smutně Zavoral. Právě město Plzeň vzápětí klubu doporučilo jako možného partnera teplárenskou společnost.

Hokejový klub prozatím zvýšil pro příští sezónu vstupné na 160 korun k sezení a 100 korun k stání. „Zvýšení vstupného si vyžádal nejen provoz odbavovacího zařízení a provize, kterou z jednoho lístku musíme odvádět, ale i finanční situace klubu. Zdražení jednotlivých vstupenek pak jde ruku v ruce i s cenou permanentek,“ vysvětlil Zavoral pro Region Plzeň. Ceny permanentek na domácí zápasy v základní části činí nově 3400 (na sezení), 2500 (zvýhodněné a dětské sektory) a 2100 (stání).

Příznivci plzeňského klubu se chtěli ve středu odění do modrobílých dresů a šál, s vlajkami letošního semifinalisty extraligy vydat vyjádřit svůj nesouhlas a vyburcovat radnici. Demostraci mělo provázet mušketýrské heslo "Jeden za všechny, všichni za jednoho".

Reklama

Související témata: