Hlavní obsah

Hokejista Hanzlík po pěti letech zahájil přípravu v Plzni

PLZEŇ

Po pětileté odmlce se v plzeňském dresu od nové sezóny představí zkušený hokejový obránce Jiří Hanzlík. Pětatřicetiletý bývalý kapitán bude ve svém osudovém klubu rozšiřovat svůj dosavadní počet 761 startů v extralize.

Článek

"Změnilo se tu vedení, je tu nová šatna s výborným zázemím. Řekl bych, že je tady taková zdravější atmosféra než za minulého vedení," komentoval své staronové působiště Hanzlík, jenž v pondělí s týmem zahájil přípravu na ledě.

Pětatřicetiletý hokejista odehrál v Plzni dvanáct sezon, přičemž svou premiérovou 1992/93 tam prožil ještě ve federální lize. Spolehlivý zadák se v úvodu ročníku 2003/04 dokonce stal kapitánem, brzy se však stěhoval do Liberce. "Neodešel jsem ve zlém. Vedení se ke mně zachovalo slušně. Byl jsem už dlouho na jednom místě. Potřeboval jsem změnu," vrátil se do minulosti Hanzlík. Ze severu Čech se poté přesunul do Karlových Varů, kde se v letos v dubnu radoval z titulu.

O další úspěch se už ale bude bít v barvách HC Plzeň 1929, jak zní nový název klubu. "Suchá část přípravy byla oproti Varům trochu jiná, ale celkově srovnatelně těžká. První tréninky teď na ledě jsou namáhavé. Zatím je docela vedro, takže se člověk fyzicky necítí moc dobře," řekl jeden z pěti nových beků výrazně obměněného kádru Západočechů. "Pár kluků jsem v kabině znal, ale většinu samozřejmě ne. Parta je tu ale zhruba stejná jako v době, kdy jsem odcházel," dodal.

Rodák z Rokycan má z přelomu století na kontě i pět startů za národní tým, takže bude mít v Plzni za úkol společně s dalšími pilíři defenzivy Jaroslavem Modrým a Janem Bendou předávat zkušenosti mladším kolegům. "S trenérem jsme to ještě příliš neprobírali. Na to je brzy. Možná pomůžu nějakou radou, detailem. V dnešním moderním hokeji se musí každý soustředit sám na sebe, hlídat se na ledě sám. Za někoho něco napravovat, to už dnes neexistuje. Mohu jen poradit, jak se v dané situaci zachovat," vysvětlil 180 centimetrů vysoký hráč.

Příští čtvrtek již sehraje Plzeň první ze série přípravných utkání a Hanzlíka čeká zápasový test po zranění kolene. "Vypadá to, že se operace povedla. Vůbec to necítím. Dlouho jsem teď nehrál, konec sezony jsem promarodil. Potřebuji herní zátěž, abych se do toho dostal. Takže doufám, že toho odehraju co nejvíc," řekl Hanzlík, jehož v srpnu čeká v rámci Tipsport Cupu západočeské derby s Karlovými Vary. "Bude to pro mě speciální zápas. Přece jsem tam odehrál poslední tři sezony. Znám za tu dobu všechny kluky, zažil jsme tam toho spoustu včetně titulu," poznamenal.

Reklama

Související témata: