Hlavní obsah

Slávisté bez výrazných posil pilovali na ledě bruslení

PRAHA

Speciální bruslařská škola čekala mladé hokejové slávisty v rámci letních tréninků v Edenu. Starší hráči Hruška, Beránek, Kadlec či Žižka ale dostali delší volno, takže teprve v pátek odpoledne vyjel vicemistr na led kompletní a už se věnoval i herním dovednostem.

Článek

„Mladí pilovali lepší přenášení váhy na vnitřní hranu a vyjetí oblouku, aby zlepšili pohyb,“ tvrdí trenér Vladimír Růžička, jemuž odešla do Ruska největší hvězda týmu, útočník Bednář a místo něj se ve slávistické kabině nehlásila žádná výraznější posila. Novými tvářemi jsou jen mladíci z domácí či brodské líhně, mezi ně patří i ze zámoří se vracející obránce Roth.

„Osvědčuje se nám, že dáváme příležitost vlastní talentům, chceme v tom pokračovat,“ tvrdí Růžička, i když připouští oslabení. „Nejproduktivnější hráč ligy samozřejmě bude chybět, navíc si ohromě seděl s Červenkou, ale s tím si musíme umět poradit. Potřebujeme nahradit hlavně Bednářův příspěvek do kanadského bodování. Tady vidím šanci pro Vondrku či Micku, aby předvedli svůj hokejový potenciál,“ tvrdí manažer a kouč Slavie, jehož asistenty po Kalousově odchodu do Liberce mají být trenéři dorostu Jiří Čelanský a Luboš Koňák.

Útok na titul Růžička nevyhlašuje

„Ještě máme skoro šest týdnů do začátku extraligy, takže vyzkoušíme různé složení sestavy ale rozhodně chystáme tým na variantu čtyř útoků,“ uvažuje Růžička, ale o možnosti třetí finálové účasti v řadě mluví hodně opatrně: „Chceme hrát zase nahoře, ale jsem realista a na startu přípravy na ledě nechci vyhlašovat nekompromisní útok na extraligový titul.“

Slavia má už tradičně nejmenší porci přípravných utkání ze všech extraligových celků. „Stačí nám, že čtyřikrát hrajeme skupinu letního Tipsport Cupu, k tomu si přidáme 4. srpna úvodní zápas proti naší brodské farmě a 21. srpna přivítáme v Edenu hráče Salcburku. Těsně před ligou máme rozjednána ještě dvě utkání,“ přiblížil plán Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice