Hlavní obsah

Českobudějovičtí hokejisté si chtějí napravit reputaci

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic vstupují do nadcházející extraligové sezóny s odhodláním napravit reputaci, kterou si pošramotili v uplynulém ročníku nejvyšší domácí soutěže. Tehdy jako jeden z aspirantů na přední umístění vůbec nepostoupili do play off. Jihočeši však nemluví o tom, na jaké postavení v tabulce chtějí dosáhnout.

Článek

"Žádný konkrétní cíl, pokud jde o umístění v extralize, nemáme," potvrdil trenér Jan Tlačil. Základním úkolem je prý hrát "dobrý" hokej, který přiláká do hlediště diváky. "Chceme, aby se fanoušci z našeho stadionu vraceli domů spokojeni," řekl Tlačil, jenž převzal tým v průběhu předchozí sezony po Ernestu Bokrošovi a povede Mountfield jako hlavní trenér i nadále.

Budějovičtí budou i nadále spoléhat na brankářské duo Turek - Kovář, v záloze bude připraven Kučera chytající za Tábor. Spolu s ním má střídavý start vyřízen rovněž táborský obránce Kotaška, na prvoligové farmě v Táboře se naopak budou rozehrávat Červený, Rod, Havran, Kuchejda a Stejskal.

"Odešli nám beci Mucha, Toman a Sičák, o něhož nadále stojíme. Když mu padlo angažmá v Rusku, měli jsme už plný stav, proto hostuje ve Vítkovicích. Těšili jsme se na perspektivního Parýzka, ten však dal přednost Karlovým Varům," uvedl sportovní manažer Jaroslav Jágr.

Posily v zadních řadách

Klub naopak angažoval zkušené beky Snopka a Melichara. "Počítáme s tím, že Melichar u nás zůstane celou sezónu, přestože smlouva mu umožňuje odejít do zahraničí. Muselo by se ale jednat o mimořádně lukrativní nabídku," přiznal Jágr.

Zatímco obranu se podařilo Jihočechům posílit, v útoku týmu chybí jeden kvalitní střední útočník. "Nevyšlo nám angažování Slováků Kukumberga ani Surového a stále pracujeme na příchodu jednoho kvalitního hráče. V tomto týdnu přijde na čtrnáctidenní zkoušku jednatřicetiletý Fin Markku Tähtinen, který doposud působil v týmu Ässät Pori," prozradil českobudějovický sportovní manažer.

Pokud jde o rozpočet Mountfieldu, vede klub ještě určitá jednání, ale větší potíže neočekává. "Počítáme, že určitě utratíme 85 miliónů korun. Když postoupíme do play off, bude to víc," řekl generální manažer František Joun. Deset až dvanáct procent rozpočtu pokryjí příjmy ze vstupného, Jihočeši zatím prodali 3200 permanentek.

Před startem soutěže mají Budějovičtí starosti s ledem. "Nikdy jsme si nestěžovali a překousli jsme i poruchu chlazení, kvůli níž jsme letos začali doma trénovat o dva týdny později," řekl Tlačil. "Ale nyní se dělaly reklamy na ledě a spolupůsobením ventilace v hale je momentální kvalita ledu hodně špatná," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice