Hlavní obsah

Slavia díky Červenkovu galapředstavení otočila zápas s Litvínovem

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie díky výkonu útočníka Romana Červenky v závěrečné třetině otočili nepříznivý stav 0:2 a porazili v třetím kole extraligy Litvínov 4:2. Hrdina zápasu se na výhře podílel hattrickem a jednou asistencí, vítěznou branku vstřelil dokonce v oslabení svého týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Jiří Šlégr z Litvínova (vlevo) pronásledován slávistickým útočníkem Romanem Červenkou

Článek
Fotogalerie

Slavia nastoupila bez kapitána Josefa Beránka. Hned v první minutě ale mohla jít do vedení, Hruška však v sólovém úniku gólmana Jaroslava Hübla neprostřelil. Litvínov hrál od šesté minuty 53 sekund přesilovku pěti proti třem, gólman Neruda v ní vychytal Reichla i Černého, ale dvě vteřiny před skončením výhody pěti proti čtyřem už po závaru dorážel do odkryté branky Trávníček.

Litvínov se ubránil při Vopatově trestu a těsně před přestávkou podržel hosty opět Jaroslav Hübl, na kterém ztroskotali Sklenář, Endál i Vondrka. Do druhého dějství vstoupili domácí po Šlégrově vyloučení v početní převaze, ale litvínovského gólmana zblízka nepřekonali Hruška ani Branda. Při Lukešově pobytu na trestné lavici neuspěl bekhendovým pokusem opět Hruška.

Další přesilovka pěti proti třem se naskytla Litvínovu v 27. minutě po faulech Jelínka a Sklenáře, Neruda ale vyrazil Šlégrovu ránu a nepřekonal jej ani Reichel. Výhodu dvou hráčů v poli měli hosté jen minutu, protože pak ji přerušil faulem Kubát. Litvínov se neprosadil ani při Endálově vyloučení, naopak Jaroslava Hübla prověřil Červenka.

Na začátku závěrečného dějství Nerudu nepřekonali Viktor Hübl a Gerhát, na druhé straně minul najetý obránce Vašíček. Ve 45. minutě zvýšil Litvínov, když se po vyhraném vhazování dostal do dobré pozice mezi kruhy Jánský a zamířil přesně.

Za 72 vteřin to bylo opět jen o gól. Po Vašíčkově střele se před litvínovskou brankou dostal k puku Červenka a bekhendem pokazil Jaroslavu Hüblovi čisté konto. Vzápětí mohl Červenka i vyrovnat, ale litvínovský gólman jeho výpad kryl. V 55. minutě už slávisté slavili, když v přesilovce Červenkovu ideální přihrávku zužitkoval Hruška.

Červenka pak vzal zápas do svých rukou. V čase 55:55 otočil stav, když v oslabení přebruslil Šlégra a bekhendem přesně zamířil k pravé tyčce. Svůj večer ještě slávistický lídr podtrhl v 58. minutě, kdy povedenou střelou do levého růžku Hüblovy branky dovršil hattrick.

HC Slavia Praha - HC Benzina Litvínov 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 46. Červenka (Vašíček), 55. D. Hruška (Červenka), 56. Červenka, 58. Červenka (Kadlec, Branda) - 7. Trávníček (O. Poživil, V. Hübl), 45. Jánský (Gerhát, Vopat). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:9, navíc Skuhrovec (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3328.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Kolařík, Drtina, Špelda - Micka, Červenka, Tomica - D. Hruška, Endál, Vondrka - Branda, V. Růžička ml., Doležal - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Gureň, O. Poživil, Švarný, Punčochář, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Gerhát, Vopat - Majdan, Jenáček, Bojer. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice