Hlavní obsah

Snad to kluky nakopne, usmíval se po parádním představení Tenkrát

Parádní představení si před svým odchodem do Švédska v úterý nachystal útočník hokejistů Kladna Petr Tenkrát. V zápase proti Kometě Brno dvě branky vstřelil sám a na dvě zbývající přihrál. "Poslední zápas má pro mě vždy trochu jiný náboj a chtěl jsem se s fanoušky co nejlépe rozloučit," tvrdil šikovný forvard, jehož produktivita bude asi Kladnu scházet.

Článek

Čtyři body v jednom zápase, to se nestává často. Pamatujete na to, kdy se vám to povedlo naposledy? 

Určitě už se mi to povedlo, myslím, že minulý rok ve Švédsku. Samozřejmě to potěší, ale já jsem hlavně rád, že jsme získali tři body a mohl jsem pomoci týmu.

Bude těžké po takovém výkonu opustit Kladno a zamířit do Švédska?

Teď jsme se trochu rozjeli, takže to je určitě těžké... Ale věděl jsem, že tady budu jen na pár zápasů a snažil jsem se týmu maximálně pomoci. Ve Švédsku mám podepsanou smlouvu na dva roky a nezbývá, než se sbalit a připravit se zase na švédskou ligu.

Kdy odjíždíte a jak složitý bude přesun až do Skelleftey?

Jenom naházím všechny věci do auta a odjedu, loď už mám zarezervovanou. Jedu takhle už potřetí, takže to mám vyzkoušené. Odjíždím v sobotu ráno.

Nesnažili se vás v Kladně přemluvit, abyste nastoupil v extralize ještě v pátek?

Řekl jsem trenérům na rovinu, že musím v sobotu ráno odjet. Kdybysme nehráli v Ostravě, tak by se s tím asi ještě dalo něco dělat. Ale takhle to budou muset kluci odmakat sami.

Kladnu jste takhle vypomáhal už potřetí, bylo to letos z vaší strany nejlepší?

Bodově asi ano, ale já jsem se tady cítil vždy dobře i v minulých letech a perfektně jsem se rozehrál do švédské ligy. Od začátku jsem chtěl odevzdat maximum pro tým a že se to takhle povedlo, za to mohu poděkovat jen celému týmu, protože sám hráč to neuhraje.

Vrátíte se i příští rok?

To už vím, že určitě ne. Protože mně se trochu změnila smlouva, na příští rok už mám klasickou desetiměsíční. Takže budu muset odjet do Švédska už v srpnu.

Může vám současná forma pomoci i ve Švédsku, sledují to tam?

Určitě to sledují. A co jsem mluvil s trenérem a manažerem, tak už mají své představy a řekli mi, že budu maximálně vytěžovaný. To mě samozřejmě potěšilo. Na tu vytíženost jsem se v Kladně připravil perfektně, zahrál jsem si dosyta (úsměv).

Kdy prvně byste měl nastoupit ve švédské lize?

Mělo by to být 24. září doma v derby s Lulea. Vlastně bych měl přijít jen o jediný zápas.

Jak vidíte ambice Kladna v dalším průběhu sezóny?

Doufám, že sebevědomí týmu se po těch dvou posledních zápasech zvedlo. V Budějovicích jsme prohrávali 2:4 a nakonec to otočili, to určitě pomůže. Snad to pomůže všem, kluky to nakopne a udělají nějakou vítěznou šňůru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.