Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:3Plzeň zvítězila v Mladé Boleslavi 3:2, posunula se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Scofield 0 : 1
20. Vlasák 0 : 2
30. Handlovský 1 : 2
32. Jiruš 2 : 2
39. Heřman 2 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně dokázali v pátém kole O2 extraligy zvítězit v Mladé Boleslavi 3:2 a v průběžné tabulce soutěže se vyhoupli na druhou příčku za vedoucí Vítkovice. Jednu z branek Západočechů dal kanonýr minulého kola Kanaďan Tyler Scofield.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Martin Heřman z Plzně se raduje z branky.

Článek

Do úvodních minut vstoupili o trochu lépe domácí, což jim zpříjemnil i soupeř, který měl za první pětiminutovku dva vyloučené. Největší příležitost ke skórování ale dostal na konci osmé minuty Nouza. Po faulu na mladoboleslavského kapitána Krále bylo totiž nařízeno trestné střílení. Nouza zkusil blafák do bekhendu, ale gólman Pöpperle jeho úmysl se štěstím vystihl. Další šance měli Boháč s Fabušem, oba však ztroskotali na brankáři Západočechů.

Od 10. minuty se tak více do hry dostávali hosté, kteří se začali více tlačit před branku Boleslavi. A jejich tlak slavil úspěch. Při vyloučení Jiruše dostal zpoza branky od Vlasáka přihrávku Scofield a nikým neatakován vymetl pravý horní roh domácí klece. Plzeňští měli stále optickou převahu, kterou dokázali přetavit i v druhou branku. Po obrovské hrubce domácí obrany ve vlastním pásmu se dostal ke kotouči Vlasák a pohodlně zvýšil na 2:0 pro hosty.

Začátek druhé třetiny patřil Plzeňanům

Úvod druhého dějství patřil jednoznačně Západočechům, kteří domácí celek sevřeli v jeho obranném pásmu a šest minut ho téměř neopustili. Na ledě byl takřka nepřetržitě plzeňský kapitán Straka, ale byl to paradoxně právě on, kdo pomohl domácímu celku k vstřelení první branky. Při jeho vyloučení se totiž dostali konečně ke hře i Mladoboleslavští a stačilo jim 15 vteřin k využití přesilovky. Kotouč ze závaru před plzeňským gólmanem doslova došťouchl za brankovou čáru Handlovský.

Ze strany domácích to nebylo vše. Po vstřelené brance ožili a za necelé dvě minuty i vyrovnali. Opět z velkého závaru se prosadil obránce Jiruš. Hrálo se svižně, k čemuž ale přispíval hlavně výborně bruslící tým Plzně. Ten nakonec dokázal vstřelit i třetí branku. Vampolovu střelu z levého kruhu vyrazil domácí gólman před sebe a pro nikým neatakovaného Heřmana nebyl problém kotouč dopravit do sítě.

Do třetí třetiny vstoupili Plzeňští s jednogólovým náskokem, ale tempo v poslední části hry diktovali hlavně domácí. Ti se rvali o každý puk a bojovali o kýžené vyrovnání. Bohužel pro ně stál v brance soupeře pozorný Pöpperle. Na druhé straně ovšem v 56. minutě napřáhl Benda a jeho střela se otřela o pravou tyč Schwarzovy svatyně. Domácí v posledních vteřinách sáhli po oddechovém času i ke hře bez gólmana, ale Plzeň nakonec těsné vítězství uhájila

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Handlovský (D. Vrbata, Bahenský), 32. Jiruš (Macho) - 14. Scofield (Vlasák, Bomersback), 20. Vlasák (Jeřábek), 39. Heřman (Vampola). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 8:10, navíc Frolo 10 min. a Jiruš (oba Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3280.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Vampola, M. Straka, Vlasák - Scofield, Kracík, Bomersback - Hvila, Matějovský, Tvrdík - Adamský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: