Hlavní obsah

Kladno zostudilo šesti góly Haška, Slavia senzaci s Kometou nedovolila

PRAHA

Kompletním 8. kolem pokračovala v pátek hokejová O2 extraliga. Sedmizápasovou sérii bez porážky neprodloužili hokejisté Vitkovic, kteří prohráli v Českých Budějovicích 3:4, i po první prohře v nové sezóně ale dál vedou nejvyšší soutěž. Po premiérovém vítězství sahali hráči brněnské Komety na ledě Slavie, domácí ale díky pěti gólům ve třetí třetině překvapení nepřipustili. Kouzlo Dominika Haška nefungovala v Kladně, jež vyprovodilo Pardubice šestigólovým debaklem.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek.

Článek

Kladno nedokázalo v úterý vstřelit gól na boleslavském ledě, páteční duel byl ale z jiné kategorie. Pardubický gólman Dominik Hašek totiž jen v první třetině lovil během pěti minut čtyřikrát puk ze sítě a domácí dokázali, proč východočeský celek porazili na domácím ledě pětkrát za sebou. Pátý gól Středočechů přidal v polovině utkání Eberle, šesté zářez přidělal ve třetí části Frolík.

Rychlý kontr předvedli hokejisté Budějovic, kteří v závěru druhé části prohrávali s Vítkovicemi již 0:3, pak se ale v rozmezí 34 sekund trefili Kůrka s Gulašem a druhý jmenovaný zařídil dvacet sekund po začátku třetí části vyrovnání. Sedmizápasová série Vítkovic bez prohry se otřásla v 55. minutě, kdy se domácí vůbec poprvé dostali do vedení po trefě Macháčka, a Jihočeši již těsné vítězství nad lídrem soutěže nepustili.

Vítěznou radost domácích však zastínilo neštěstí, které se přihodilo během utkání v hledišti Budvar Arény. Jeden z diváků, kterých přišlo na zápas necelých pět tisíc, měl v průběhu druhé třetiny náhlé zdravotní potíže a i přes poskytnutou rychlou pomoc záchranné služby zemřel. Pravděpodobnou příčinou smrti je infarkt.

Litvínov zůstál na dně a Hübl proto skončil

Třetí vítězství v nastaveném čase za sebou vybojovala na domácím ledě pražská Sparta. V repríze loňského semifinále se Pražané utkali s Karlovými Vary a vyrovnaný duel rozhodl až 11 sekund před koncem prodloužení Netík.

Zlín po dvou porážkách veze vítězství z Plzně, byť jen za dva body. Domácí měli v utkání dvakrát navrch, v závěru ale museli dotahovat. Vyrovnaný duel nakonec rozhodly až nájezdy, v nichž dokázal uspět jen hostující Hamrlík. Plzeň tak pokračuje v sérii těsných porážek, potřetí za sebou prohrála o gól.

Vyrovnané bylo až do závěru druhé třetiny utkání v Třinci, kam zavítal Liberec. Hosté sice dvakrát vedli, Oceláři ale pokaždé srovnali krok a před druhou přestávkou za necelou minutu dvakrát udeřili a ujali se dvoubrankového vedení. To se však ztenčilo v úvodu třetí části, kdy snížil Blatný. Vítězství Třince 6:3 nakonec zařídil dvěma brankami Martynek a Liberec tak po pěti zápasech v řadě opět poznal chuť porážky.

Boleslavští po jednoznačné výhře nad Kladnem zvítězili v Litvínově, vyrovnaný duel rozhodl ale až v prodloužení hostující Richard Král. Boleslav tak udržuje kontakt s čelem tabulky, Severočeši si naopak připsali sedmou porážku v sezóně a dál dřímají u ligového dna, na což reagoval rezignací kouč Jaroslav Hübl. Předposlední tým extraligy převzal dosavadní asistent Jiří Kučera, kterému bude pomáhat obránce Jiří Šlégr.

Kometa skórovala dvakrát v jednom oslabení, vedení ale neudržela

Nejpozději se začalo hrát na ledě pražské Slavie, kam přijel povzbuzený ziskem prvního bodu nováček z Brna. A Kometa Pražany oslnila skvělým startem: v 6. minutě otevřel skóre Erat a poté se během jednoho oslabení dokázali prosadit Dlouhý a znovu Erat. Slavia snížila ještě v první části díky Červenkovi a na začátku třetího dějství upravil na rozdíl jediné branky Jelínek.

V 50. minutě hosté poodskočili opět na dvoubrankový rozdíl, nadějný náskok ale neudrželi. Vzápětí totiž znovu snížil z trestného střílení Vladimír Růžička ml., za dvě minuty vyrovnal Jelínek a v 58. minutě strhl vedení na stranu Slavie Beránek. Na konečných 6:4 pak upravil při power play hostů Červenka.

Hokejová O2 extraliga - 8. kolo
Třinec - Liberec 6:3on-line
Branky: 18. Tomas, 29. Výtisk, 37. Polanský, 38. Seman, 48. Martynek, 58. Martynek - 3. Nedvěd, 26. Plodek, 46. Blatný.
Kladno - Pardubice 6:0on-line
Branky: 14. Frolík, 15. Patera, 16. Bělohlav, 19. Kalla, 30. Eberle, 44. Frolík.
Č. Budějovice - Vítkovice 4:3on-line
Branky: 39. Kůrka, 39. Gulaš, 41. Gulaš - 17. Klimek, 29. Hubáček, 34. Jurečka.
Litvínov - Ml. Boleslav 1:2 v prodl.on-line
Branky: 25. Černý - 42. Boháč, 62. Král.
Plzeň - Zlín 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 1. Scofield, 35. Vlasák, 58. Bomersback - 3. Důras, 37. Švrček, 45. Leška, rozhodující nájezd Hamrlík.
Sparta - K. Vary 4:3 v prodl.on-line
Branky: 9. Ton, 22. Broš, 41. Hlinka, 65. Netík - 5. Pech, 6. Zucker, 39. Pletka.
Slavia - Brno 6:4 ve 3. třetiněon-line
Branky: 19. Červenka, 44. Jelínek, 51. Růžička z tr. střílení, 53. Jelínek, 58. Beránek, 60. Červenka - 6. Erat, 15. Dlouhý, 16. Erat, 50. Ludvík.

Reklama