Hlavní obsah

Plzeň je po výhře v Liberci už třetí

LIBEREC

Na třetí místo extraligové tabulky se dostali hokejisté Plzně po vítězství 4:2 v Liberci. Velkou měrou se o něj zasloužila první útočná řada, která zařídila dva góly z hole Bomersbacka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně oslavují gól.

Článek

„Typický Kanaďan, který umí zakončit. Cpe se do branky a vyšlo mu to parádně,“ komentoval střelecký příspěvek zámořské posily plzeňský útočník Tomáš Vlasák.

Západočeši dominovali i bez zraněného tahouna Martina Straky. „Hráč typu Martina se těžko nahrazuje a ani se nahradit nedá. Ale myslím si, že Jarda Kracík, který nastoupil místo něj, byl taky výborný. Podal kvalitní výkon a konečně nám to sedlo. Můžeme být za to rádi. Ale samozřejmě čekáme na Strakův návrat,“ pokýval hlavou zkušený forvard, který si připsal dvě gólové asistence. „Je to příjemné, ale podstatné zůstává, že si vezeme tři body. Zvlášť poté, co se nám nepovedla první třetina, kdy jsme ještě spali. Pak jsme začali být silní na puku, zlepšili jsme pohyb a Liberec jsme přehrávali,“ mínil Vlasák.

Jaroslav Kracík přiznal, že po první přestávce byla bouřka v kabině. „Trenér nám pořádně vyčinil. Od té doby jsme ale hráli lépe. Otočili jsme stav ve druhé třetině,“ připomněl. „Začátek sezóny se mi moc nepovedl. Hrál jsem špatně. Pak jsem přišel pozdě na trénink a vypadl jsem krátce ze sestavy. Asi jsem si to zasloužil. Doufám, že mi tohle poučení pomůže,“ prohodil Kracík.

Nevědí, proč gól neplatil

Liberečtí hokejisté se za stavu 2:3 dožadovali gólu, který ale rozhodčí neuznali pro zásah brankáře Francouze pukem do masky. „Stál jsem přímo u toho a doklepával jsem kotouč do branky. Nemyslím si, že to předtím šlo brankáři do masky,“ tvrdil Pavel Kašpařík. „Sami nevíme, proč gól neplatil. Podle mě byl regulérní. Bohužel to sudí viděli jinak. Jejich rozhodnutí nás stálo tři body,“ prohlásil liberecký útočník.

„Měli jsme ale hrát daleko zodpovědněji a neměli jsme nechat zápas dojít do nepovedené koncovky. Mohli jsme rozhodnout dřív. Chyby byly na naší straně. Musíme se co nejdříve dát dohromady a začít u sebe. Strašně se nadřeme na góly. Naopak soupeřům branky nabízíme,“ kroutil hlavou.

Liberci chyběli například Leinonen, Hlaváč, Podkonický, Bartovič, Plodek. „Na to se vymlouvat nemůžeme. Je nás tady dost, abychom je nahradili. O to víc musíme na ledě nechat srdíčko,“ dodal Kašpařík.

Reklama

Související témata: