Hlavní obsah

Cena za vulgární nadávky rozhodčímu? Stop na čtyři zápasy pro Bahenského

PRAHA

Hokejový útočník Mladé Boleslavi Zdeněk Bahenský dostal za vulgární nadávky hlavnímu sudímu v pátečním utkání na ledě Litvínova nepodmíněný trest na čtyři soutěžní utkání v období mezi 26. zářím a 4. říjnem včetně.

Článek

Třiadvacetiletý forvard si v duelu proti svému mateřskému klubu vykoledoval postupně menší i vyšší trest a nakonec zápas po trestu ve hře nedohrál.

Ještě dva zápasy v trestu

Po trestu ve hře nemohl Bahenský automaticky nastoupit v dalším soutěžním utkání s Českými Budějovicemi, v úterý na ledě Vítkovic opět nehrál, takže ho nyní čeká ještě dvouzápasová nucená pauza. Vynechá zápasy Středočechů proti Kometě Brno a v Pardubicích. "V úterý ještě nebyl celý případ disciplinárně uzavřen, proto nemohl Bahenský nastoupit," řekl ředitel extraligy a předseda disciplinární komise Stanislav Šulc.

Při stanovování výše trestu byl prý zohledněn jiný přestupek staršího data se stejným proviněním. "Důvod vyššího trestu u Bahenského vychází ze snahy, aby tresty za tyto prohřešky byly ohodnoceny stejným metrem. V sezoně 2007/08 obdržel Valdemar Jiruš za vulgární urážky v menším rozsahu trest na tři zápasy," připomněl Šulc Jirušův trest po slovním napadení sudího Jaroslava Kubeše. "U Bahenského se ta situace stupňovala a použil pro rozhodčího tituly, které nejsou publikovatelné," dodal Šulc.

Proti výši trestu může být podán odpor, něco takového však šéf extraligy nepředpokládá. "Mladá Boleslav nás sama informovala, že hráče interně potrestala s tím, že něco takového si nemůže absolutně dovolit. Proto ani neočekáváme, že by byl odpor podán, byť tam ta možnost při vynesení trestu je zakotvena," vysvětlil Šulc.

Reklama

Související témata: