Hlavní obsah

Sparta - Kladno 8:1Sparta uštědřila doma Kladnu debakl 8:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ton 1 : 0
6. Vykoukal 2 : 0
8. Netík 3 : 0
15. Frolík 3 : 1
17. Langhammer 4 : 1
38. Langhammer 5 : 1
42. Vykoukal 6 : 1
47. Hudec 7 : 1
55. Ručinský 8 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty porazili v 11. kole extraligy Kladno 8:1 a připsali si teprve třetí výhru v normální hrací době v sezoně. Domácí rozhodli o své výhře již v úvodu, neboť už v osmé minutě vedli 3:0. Kladno potvrdilo, že se mu na kluzištích soupeřů nedaří, horší bilanci než Geus Okna má venku jen beznadějně poslední Kometa Brno. Čtyři kanadské body za dvě branky a stejný počet asistencí si připsal Jakub Langhammer.

Článek

Do branky Sparty se vrátila jednička Chábera a Pražané hned od začátku rázně vykročili za ukončením minisérie dvou porážek. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Ton, jehož nepokryl Procházka a nejlepší střelec Holešovických překonal Kopřivu.

Nevydařený zápas Procházky pokračoval, elitní útočník byl následně vyloučen a Vykoukal po přesné Tonově křížné přihrávce zvýšil pohodlně vedení na 2:0. Třetí gól přidal i přes faul Netík a kladenští trenéři si raději vzali oddechový čas.

Jejich svěřenci se poté zvedli, Cháberu prověřil Čurilla, ale neuspěl stejně jako v 15. minutě na druhé straně Černošek. Poté se podařilo hostům snížit, ale Spartu rychle uklidnil Langhammer, jenž překvapil Kopřivu střelou z první od modré čáry.

Do druhé třetiny tak nastoupil poprvé v sezoně místo Kopřivy náhradník Cikánek a dlouho držel čisté konto. Vyznamenal se zejména při vyloučení Dlouhého, kdy se na něj řítil osamocený Hlinka. Následně neuspěl ani Langhammer, který se však nakonec druhé branky dočkal. Poděkovat však za něj může jednomu z kladenských obránců, jenž si srazil Cikánkem vyraženou střelu zpět do branky.

Třetí třetina se tak dohrávala jen z povinnosti. Trenéři obou celků mohli dát více příležitostí méně vytěžovaným hráčům, přesto Sparta pokračovala ve střeleckých hodech. O šestou branku se postaral v pětiminutové přesilovce Vykoukal, k sedmému úspěchu pomohla domácím opět nešťastná teč kladenského hráče. Odevzdaný soupeř a uvolněná hra pomohla nakonec k první brance v této sezoně i Ručinskému, který upravil na konečných 8:1.

HC Sparta Praha - HC Geus Okna Kladno 8:1 (4:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Ton (Kratěna), 6. Vykoukal (Ton, D. Výborný), 8. Netík (D. Výborný, J. Hlinka), 17. Langhammer (Látal), 38. Langhammer (J. Hlinka), 42. Vykoukal (Netík, Langhammer), 47. S. Hudec (Koreis, Hromas), 55. Ručinský (Langhammer, Hromas) - 15. Frolík (Bílek). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Eberle (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 6464.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Netík - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Kladno: Kopřiva (21. Cikánek) - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, od 41. navíc D. Růžička - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: