Hlavní obsah

Kůrka opouští České Budějovice, jasno bude do pátku

Nejpozději v pátek by mělo být jasno o dalším osudu hokejového útočníka Tomáše Kůrky. Sedmadvacetiletý reprezentant chyběl v posledních dvou zápasech v sestavě Českých Budějovic, oficiálně ze zdravotních důvodů, a momentálně je prakticky jisté, že v klubu již pokračovat nebude.

Článek

"Hledáme řešení, které bude vyhovovat všem stranám. S majitelem klubu jsme domluveni, že se sejdeme v pátek," řekl v pondělí hráčův zástupce Jaromír Henyš ČTK.

Kůrka je v této sezóně nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu, když ve 12 zápasech nasbíral stejný počet kanadských bodů za sedm branek a pět asistencí. Další však už v dresu Českých Budějovic podle všeho nepřidá.

Podle informací České televize byl již z kádru vyřazen, tuto zprávu však nikdo oficiálně nepotvrdil. "Dohodli jsme se, že se k tomu nebude nikdo vyjadřovat. Nikdo z nás nechce, aby se opakovala situace, která byla před sezónou," uvedl Henyš.

Kůrka se dostal do konfliktu s českobudějovickým vedením již v létě, kdy nechtěl přistoupit na snížení platu. Klub jej následně poslal do první ligy, což hráč odmítl a později na úpravu kontraktu přistoupil.

O služby zkušeného útočníka, který má na kontě i 17 zápasů v NHL, se podle neoficiálních zpráv uchází několik českých klubů. Není však vyloučeno, že zamíří do zahraničí, například do Kontinentální ligy.

Reklama