Hlavní obsah

Budějovice poprvé bodovaly venku naplno, na Slavii stačily dvě branky

PRAHA

Až do osmnáctého kola čekali hokejisté Českých Budějovic na plný bodový zisk z kluzišť soupeřů. Tlačilova parta se dočkala na Slavii, kde slaví zaslouženou výhru 2:0. Obě dvě branky vstřelili Jihočeši při hře v početní výhodě. Nejprve se v polovině utkání trefil obránce Gřegořek, v závěru pak výhru pečetil Vak.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Českých Budějovic Jakub Kovář (vlevo) zasahuje proti střele slávisty Jakuba Sklenáře.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy se ještě musely obejít bez hráčů, kteří se minulý týden stali součástí výměny. Kvůli administrativní chybě scházel Pražanům Kůrka, hostům pak Micka. Budějovice byly blízko vedoucí brance už po půl minutě hry, Vakova střela ovšem skončila na spojnici tyčky a břevna, což následně potvrdil i videorozhodčí. To bylo ale na dlouhou dobu vše, diváci se více než hokejem bavili doprovodným programem na kostce nad ledem.

Až v šestnácté minutě protrhl nudu Doležal, proti jeho dvěma tutovkám ale vytáhl perfektní zákroky Kovář. Na druhé straně se zase k nebezpečné dorážce prodral Mikeska, pravou tyč Nerudovy klece minul jen o pár centimetrů. V úvodu druhé třetiny ujel v oslabení Červenka, jeho střele ale vystavila stopku Kovářova lapačka.

V polovině utkání napřáhl při přesilové hře na modré Gřegořek a jeho projektil zapadl přesně pod horní tyčku. Hned záhy mohl náskok Jihočechů navýšit Hřebejk, po vykroužení zpoza branky s pukem na holi trefil jen Nerudu. Na Slavii v té době dopadl útlum a mohla být ráda, že neinkasovala podruhé. Zvlášť Mikeskova dělovka po hrubce Kadlece při rozehrávce totiž po gólu volala.

Okénka se přesto, i když zcela výjimečně, objevovala i v obraně Mountfieldu. V poslední minutě druhé části jednoho z nich využil Červenka a zcela sám se řítil na Kováře. I druhý vzájemný souboj této dvojice zvládl lépe českobudějovický gólman, tentokrát vystihl Červenkův pokus o kličku do bekhendu.

Třetí třetina dlouho plynula v poklidném tempu, což nadmíru vyhovovala Budějovicím. Pět minut před jejím koncem navíc putoval na trestnou lavici Beránek, za což Slavii ztrestal pojišťujícím gólem Vak. Vzápětí sice mohl snížit Jelínek, Kovář si ale udržel čisté konto.

HC Slavia Praha - HC Mountfield České Budějovice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Gřegořek (Mikeska), 56. Vak (Hřebejk). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 4194.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Havel, Červenka, Sklenář - Branda, V. Růžička ml., Vondrka - Endál, Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Gřegořek, Jank, Melichar, Macháček, Vydarený, L. Poživil - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Mikeska, Sailer - Melichárek, Šimánek, Veselý - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama