Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 3:4Karlovy Vary prohrály doma již šestý z devíti zápasů v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Köhler 0 : 1
25. Důras 0 : 2
37. Pech 1 : 2
40. O. Němec 2 : 2
41. Balaštík 2 : 3
58. Kumstát 3 : 3
65. Köhler 3 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli v utkání 18. kola extraligy se Zlínem 3:4 po samostatných nájezdech. Rozhodující branku zaznamenal Bedřich Köhler, který účet zápasu v první třetině také otevřel. Obhájce prvenství z minulého ročníku si po přesunu do nové KV Areny připsal od začátku nové sezóny v devátém utkání před vlastními diváky již šestou porážku.

Článek

Právě nová hala se přitom dnes dočkala prvního většího jubilea, když jejími turnikety prošel stotisící návštěvník.

Hokejisté Energie vstoupili na led s cílem potvrdit šestibodový zisk z uplynulé série tří zápasů na soupeřových kluzištích. Hned po 36 vteřinách prověřil hostujícího Štůralu v brance Zlína Skuhravý. Při prvé přesilové hře hostů zase nebezpečně vystřelil obránce Nosek, ale Mensator, který po několikatýdenní pauze opět nastoupil v brance domácích, byl připraven.

Rovněž Karlovarští ve své první hře o jednoho muže navíc sevřeli hosty v jejich obranném pásmu, Štůrala byl však vždy na místě. V zajímavé příležitosti se ocitl v osmé minutě hostující Kubiš, ale domácí Parýzek ho zastavil jen za cenu faulu. Ve 12. minutě propadl ve svém obranném pásmu Dobroň a po jeho hrubé chybě nekompromisně zavěsil pod víko Mensatorovy branky Köhler. Přesto, že domácí byli opticky aktivnějším týmem, odcházeli do kabin s jednobrankovou ztrátou.

Ve druhé třetině začala Energie aktivněji, se snahou co nejdříve srovnat nepříznivý stav. Zejména šance Skladaného, kdy se zcela sám tváří v tvář ocitl proti Štůralovi, volala po brance. Ve 25. minutě však udeřilo na druhé straně, když Zlínští využili přesilovku. Mezi domácí obránce si najel Důras a opakovanou střelou překonal Mensatora. Po obdržené brance domácí těžko zvládali své emoce a nechali se zcela zbytečně vylučovat. V této činnosti vynikal zejména kapitán Skuhravý, který obdržel rovněž desetiminutový trest za protesty.

Ve 29. minutě hráli Berani 40 vteřin přesilovou hru pět na tři, ale neúspěšně. Západočeši se postupně otřepali ze série oslabení a ve 37. minutě udeřili. Pech si basketbalovým způsobem zpracoval vysokou nahrávku Kumstáta a zasunul puk za zlínského brankáře. Za necelé tři minuty bylo srovnáno. Přesilovou hru využil pouhé čtyři vteřiny před koncem třetiny bombou z mezikruží obránce Němec.

Ze třetí třetiny uplynulo jen 34 vteřin a Balaštík bleskově vrátil vedení na stranu Venerových svěřenců, když dorazil Köhlerovo nahození na Mensatora. Od této chvíle hosté poctivě bránili střední pásmo a domácí i kvůli dalším oslabením nebyli schopni trvale ohrozit Štůralovu branku. V 58. minutě byl však vyloučen hostující Čech, Kumstát se při přesilové hře natlačil před zlínského gólmana, zády k brance prostrčil puk za jeho záda a poslal zápas do prodloužení.

V nastavení byli opět aktivnější domácí, ale výraznější příležitost si nevytvořili. Zápas tak dospěl až k samostatným nájezdům, v nichž byli úspěšnější hosté z Moravy. Za Zlín se trefil Hamrlík a Köhler, za domácí pouze Pletka.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:4 po samostatných nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Pech (Kumstát, Pletka), 40. Němec (Kumstát, Pech), 58. Kumstát (Pech) - 12. Köhler (Leška), 25. Důras (Nosek), 41. Balaštík (Köhler, Leška), rozhodující sam. nájezd Köhler. Rozhodčí: Polák, Šír - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:6, navíc Skuhravý, Kumstát - Kollár všichni 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4668.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Prošek, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Skladaný - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Hluchý, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Švrček, Bořuta, Kučný, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice