Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:1Zlín po třech prohrách doma za sebou zabral a porazil Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lučka 1 : 0
8. Köhler 2 : 0
39. Bomersback 2 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 21. kola O2 extraligy na domácím ledě Plzeň těsně 2:1. Berani vyhráli před vlastními příznivci po třech předchozích porážkách, když o výhře rozhodli již v úvodní třetině. Západočeši byli od druhé třetiny aktivnějším celkem, ale body z Moravy si nakonec neodvezli. Plzeň prohrála potřetí za sebou, navíc pokaždé jednobrankovým rozdílem.

Článek

Zápas měl slavnostní předehru, neboť útočník Leška nastoupil k jubilejnímu 800. zápasu v české extralize.

Zlín měl na konci třetí minuty výhodu úvodní přesilové hry. Na trestnou lavici odešel za držení protihráče junior Jeřábek, elitní Leškova řada si vynutila nápor, ale v koncovce byla nepřesná. Početní převaha domácích pokračovala i v dalších minutách, neboť Plzní zkoušený Američan Jackson vyhodil kotouč do hlediště. Berani druhou přesilovku využili, neboť od modré napřáhl Lučka a prostřelil uzdraveného gólmana Pöpperleho. Ten se postavil mezi tyče poprvé od sedmého kola.

Zlín přidal za necelé dvě minuty druhý gól, jubilant Leška se zbavil u mantinelu jednoho z plzeňských obránců a najíždějící Köhler vystřihl efektní blafák do bekhendu. V 11. minutě byl před brankářem Sedláčkem velký závar, ale po Adamského pokusu pálil Benda ve slibné šanci pouze těsně vedle. Na ledě se poté začalo jiskřit, přibyla řada osobních soubojů a trestná lavice nevychladla. Při další zlínské přesilovce měl šanci Balaštík, ale Pöpperle zlínského kanonýra vychytal. Těsně před první sirénou mohl zvýšit obránce Kučný, který po výletu do útočného pásma nedokázal zblízka překonat gólmana hostů.

Zlínský Důras trefil na začátku druhé třetiny jen levou tyčku plzeňské branky, na Pöpperleho poté mířili Vlach, Kubiš, ale podobně jako junior Finsterle neuspěli. Hosté měli příležitost zásluhou Straky, ale plzeňský kapitán netrefil odkrytou branku. V polovině zápasu se dostal do slibné šance Sivák, ale hostujícího gólmana nepřekonal. Hosté se snažili obrátit nepříznivý vývoj zápasu, od poloviny zápasu výrazně ožili a podařilo se jim snížit nepříznivý stav zásluhou využité přesilovky. V nepřehledné situaci před Sedláčkem se nejlépe orientoval ve skrumáži důrazný Kanaďan Bomerback.

Ofenzívu hostů přibrzdil ve třetí části podražením Jackson, nicméně Zlín další prohřešek amerického hráče podruhé nepotrestal. Berani stáhli sestavu na tři řady a mohli jít opět do dvoubrankového náskoku, ale Vlach z bezprostřední blízkosti před Pöpperlem zaváhal. Tři minuty před koncem Sedláček lapil šanci Bomersbacka. Plzeň sáhla v poslední minutě základní hrací doby ke hře bez brankáře, ale vyrovnat se jí nepodařilo. Berani po třech porážkách na domácím ledě tak mohli opět slavit výhru za tři body.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Lučka (Rachůnek, Důras), 8. Köhler (Leška, Hamrlík) - 39. Bomersback (M. Straka, Benda). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Čech, Poruba. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 4873.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Jackson, O'Brien, Dresler, Benda - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Tvrdík - Scofield, Kovář, Stránský - Adamský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: