Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic potvrdili, že se jim na Mladou Boleslav daří

MLADÁ BOLESLAV

Vydařená první třetina nasměrovala hokejisty Pardubic k výhře v zápase 25. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi. Východočeši dali domácím v úvodních dvaceti minutách tři branky, celkově vyhráli 4:2 a potvrdili, že se jim proti Bruslařskému klubu daří. Středočeši od svého postupu do nejvyšší soutěže nedokázali dosud Pardubice v normální hrací době porazit. Na dnešním úspěchu Pardubic se výrazně podílel útočník Radovan Somík, jenž vstřelil gól a připsal si dvě asistence.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Cetkovský (vpravo) oslavuje gól v dresu Pardubic

Článek
Fotogalerie

Hostům se vydařil skvěle vstup do utkání. Již po devíti vteřinách překonal Schwarze střelou k tyči Somík. Nejrychlejší gól sezony však rozhodčí potvrdili až po konzultaci s kolegou u videa a po přerušení hry. Přes tři minuty se tak hrálo navíc.

Středočechům trvalo pět minut, než se z rychlé branky oklepali. Poté mohl vyrovnat Macho, ale Růžička jeho pokus zlikvidoval. Pardubičtí byli mnohem efektivnější. Na 2:0 zvýšil v 11. minutě Klejna a devatenáct vteřin před koncem první části zajistil Eatonu tříbrankové vedení Cetkovský.

Trenéři domácích poslali do druhé třetiny do branky místo Schwarze dvojku Valenta, stáhli hru na tři pětky a vyplatilo se jim to. Již po 76 vteřinách snížil po přečíslení Pabiška. Ještě více zdramatizovat duel mohl následně aktivně hrající Macho, ale opět nemířil přesně.

Boleslavi dělala problémy zejména Koukalova formace, několik slibných šancí však neproměnila. Gólově se v závěru druhého dějství neprosadil ani Nouza, jenž trefil levou tyč Růžičkovy branky. Jedinečnou šanci snížit na rozdíl jediné branky měli domácí v přesilových hrách, 52 vteřin hráli dokonce s výhodou dvou hráčů v poli, druhý gól však nevstřelili.

A Východočeši je následně potrestali. Na 4:1 zvýšil tvrdou střelou Kanaďan Pineault a přiblížil hosty, kterým v sestavě chyběl nemocný střelec Sýkora, zisku tří bodů. Nic na tom nezměnil ani gól Fabuše v 58. minutě, kdy boleslavští hráči puk za brankovou čáru doslova dotlačili.

BK Mladá Boleslav - HC Eaton Pardubice 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Pabiška (Král, Frolo), 58. Fabuš - 1. Somík (Cetkovský), 11. Klejna (Somík), 20. Cetkovský (Špirko, Somík), 46. Pineault (Radil). Rozhodčí: Šír, Jebavý - Tošenovjan, Venglář. Vyloučení: 5:6, navíc J. Kasík (M. Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 3915.
Mladá Boleslav: Schwarz (21. Valent) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Jindra, Frolo - Pabiška, Král, Gajovský - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Bahenský, Macho - Vrbata, Virkkunen, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie, Kolář II - Cetkovský, Špirko, Somík - Kolář I, Koukal, Zohorna - Pineault, Kousal, Pivko - Klejna, Radil, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: