Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 3:1Liberec zdolal Karlovy Vary a počtvrté za sebou vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Klimenta 1 : 0
35. Pletka 1 : 1
36. Matějovský 2 : 1
47. Hunkes 3 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberce zakončili v dnešním utkání 32. kola extraligy sérii pěti domácích zápasů za sebou vítězstvím na mistrovskými Karlovými Vary 3:1 a počtvrté v řadě naplno bodovali. Bílí Tygři se tak posunuli v tabulce už na šesté místo. Západočeši naopak prohráli ve čtvrtém z posledních pěti duelů a zůstávají jedenáctí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Liberecký Tomáš Klimenta (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól.

Článek

Domácí, povzbuzeni posledními výsledky, na svého soupeře vlétli a hned v druhé minutě si vybojovali přesilovku. První ošemetnou situaci před Mensatorem hosté zvládli, o pár vteřin později se už mohli domácí radovat. Krásnou akci po ose Jareš, Dušek zakončil úplně volný Klimenta, který střelou nad lapačku nedal Mensatorovi šanci.

Domácí branka ještě více povzbudila a hostující brankář se měl co ohánět proti šancím Hunkese a Matějovského. Teprve v polovině úvodní části zahrozili hosté. Košťál však z mezikruží mířil mimo. O pár vteřin později ukázal domácí kanonýr Bartovič svojí největší přednost, v oslabení projel kolem obránce, ale blafákem na hostujícího brankáře nevyzrál.

Postupem času hosté srovnali hru a v závěru třetiny mohli vyrovnat. Brankář Pinc se snažil vyhodit puk po mantinelu, Mucha jeho snažení vystihl a vystřelil na prázdnou branku, liberecký brankář však tygřím skokem svou chybu napravil.

Druhé dějství začali hosté aktivněji. Pinc se musel vyznamenat proti pokusu Kumstáta a o pár vteřin později nebezpečné střele Kristka. Postupem času se hra obou týmů vyrovnala a v časté permanenci byli oba brankáři. Po polovině zápasu se hosté dočkali, když využili nabídnutou přesilovku. Melenovský našel krásně volného exlibereckého Pletku, pro kterého už nebyl problém zasunout puk do poloprázdné klece.

Hostující fanoušci se neradovali dlouho, protože domácí přišli s bleskurychlou odpovědí. Karlovarská obrana zaváhala, toho využil Podkonický, který našel volného Matějovského a ten svým prvním gólem v libereckém dresu vrátil domácím vedení. V závěru třetiny mohl vyrovnat Hluchý, ale jeho pěkná střela jen o milimetry minula libereckou branku.

Závěrečné dějství začalo velkou šancí domácích, ale Mensator proti šanci Blatného udržel naděje hostů. Domácí však pokračovali v náporu, který vygradoval třetí brankou v hostující síti. Bartovič našel přesnou nahrávkou Hunkese, který střelou pod břevno nedal Mensatorovi šanci.

O pár vteřin později mohlo být pro hosty ještě hůř, ale v úniku tísněný Dušek blafákem hostující brankáře nepřekonal. Liberečtí hokejisté se ani s přibývajícím časem nezatáhli do obrany a dále častovali Mensatora nebezpečnými pokusy. Hosté se ani v závěru nezmohli na větší nápor a tak domácí v klidu dovedli zápas do vítězného konce.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Klimenta (Dušek, Jareš), 36. Matějovský (Podkonický), 47. Hunkes (Bartovič, Podkonický) - 35. Pletka (Melenovský, Kristek). Rozhodčí: Polák, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 5030.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Hunkes, Jareš - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Špaček, Blatný, Kica - Víšek, Dušek, Klimenta - Jech, Urban, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Karlovy Vary: Mensator - Parýzek, Němec, Čutta, Dobroň, Tribuncovs, Mucha, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Hluchý, Dej, Pletka - Zaťovič, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: