Hlavní obsah

Sparta - Zlín 2:5Sparta ztratila se Zlínem i druhý domácí souboj v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Čech 0 : 1
23. Kubiš 0 : 2
32. Důras 0 : 3
35. Ton 1 : 3
49. Balaštík 1 : 4
53. Výborný 2 : 4
59. Kubiš 2 : 5

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli ve 33. kole O2 extraligy se Zlínem 2:5. Ani při druhém utkání s Berany v tomto ročníku v Tesla Areně tak Pražané nebodovali, koncem října jim podlehli 0:3. V dnešním utkání, které bylo věnované záchranným sborům, padla první branka už po necelé půlminutě hry. Střelec Filip Čech díky ní určil ráz zápasu a Sparta se na svého soupeře již nedokázala dotáhnout. Také díky tomu setrval Zlín po páté výhře za sebou na první příčce tabulky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Zlína na ledě Sparty.

Článek

Zápas začal v ostrém tempu. Brankové světlo se za sparťanským brankářem Cháberou rozsvítilo už v čase 0:24, kdy Leška z kruhů přihrál volnému Čechovi do jízdy a ten prostřelil Cháberu mezi betony. V dalších minutách bylo šancí jako šafránu - diváky vytrhla z klidu snad jen střela Netíka ve druhé minutě, kterou Sedláček vyrazil špičkou betonu, a poté velký závar před zlínskou brankou. Sedláček ale postupně všechny střely Tona, Hromase a Výborného vykryl.

Šanci na zvýšení skóre pak měl Zlín. Ve 12. minutě se do samostatného úniku dostal Rachůnek, ale Chábera proti němu vytáhl perfektní zákrok lapačkou. Práci měl následně i Sedláček, jehož připravenost vyzkoušeli v následujících minutách tvrdými střelami Broš a Netík. V 18. minutě přišla jedna z největších šancí Zlína - Rachůnek s Noskem jeli sami na jediného sparťanského obránce, ale Chábera se stihl přesunout a střelu Rachůnka chytil. Na těsném vedení Beranů se tak nic nezměnilo.

I nástup do druhé dvacetiminutovky lépe zvládli hráči v modrožlutých dresech. Ve 23. minutě obral Sivák jednoho ze sparťanů o puk, přihrál na volného Kubiše a bylo to 0:2. Sparta po druhé vstřelené brance přidala a tlačila Zlín v jeho obranném pásmu, její střelci ale vždy narazili na výborného Sedláčka v brance. Ten zlikvidoval i samostatný únik Tona, když mu puk vypíchl hokejkou.

Ve polovině utkání byl vyloučen Vydarený, další bek Mrázek přišel o hokejku, takže Sparta hrála de facto ve třech a Zlín svou třetí přesilovku v zápase využil - po přihrávce Rachůnka mířil přesně Důras. Sparťanští trenéři odvolali z branky Cháberu a do brankoviště se postavil Přikryl. Ve 33. minutě hrála přesilovku Sparta, Výborný zvolil místo střely přihrávku na volného Tona a ten tvrdou střelou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Šancí na další zkorigování skóre poté pohrdl Ručinský, jenž chtěl svůj únik zakončit kličkou do bekhendu, ale Sedláček jeho úmysl vystihl.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji sparťané, ale bez gólového efektu. Ve 48. minutě se navíc nahozený puk odrazil od jednoho ze sparťanských beků na hokejku Leškovi, ten přihrál Balaštíkovi a hosté vedli už 4:1. V polovině třetí části pak nabídli Zlínští Spartě šanci na zkorigování skóre v podobě 68 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, čehož po 36 sekundách využil s vydatnou pomocí jednoho ze zlínských beků Výborný.

Sparta se v závěru chtěla pokusit o malý zázrak - necelé dvě minuty před koncem si vzala oddechový čas a odvolala brankáře. V čase 58:23 ale všechny naděje na možný zvrat pohřbil gólem do prázdné branky Kubiš.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 35. Ton (D. Výborný, Gulaši), 53. D. Výborný - 1. F. Čech (Leška, Balaštík), 23. Kubiš (Sivák), 32. Důras (Rachůnek, Nosek), 49. Balaštík (Leška, F. Čech), 59. Kubiš (Sivák). Rozhodčí: Minář, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:11, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 6068.
Sparta Praha: Chábera (32. Přikryl) - Vydarený, Gulaši, Bolf, Jan Hanzlík, Macholda, J. Mrázek, Cunik - Netík, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Látal, Langhammer, Ručinský - Podlešák, Hrdel, Kafka. Trenéři: Volek a Holaň.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Kučný, Galvas - Balaštík, Leška, F. Čech - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: