Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 4:3Pardubice porazily i Mladou Boleslav a vyhrály pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Cetkovský 1 : 0
16. Starý 2 : 0
25. Handlovský 2 : 1
27. Fabuš 2 : 2
34. Kolář 3 : 2
37. Somík 4 : 2
60. Sýkora 4 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 38. kole extraligy Mladou Boleslav těsně 4:3. Východočeši v pátek potvrdili roli favorita, vyhráli pošesté za sebou a na první Plzeň stále ztrácí jen dva body. Do nedělního triumfu proti Vítkovicím (10:3) měl však jejich výkon daleko.

Článek

Do utkání vstoupil Eaton s velkou chutí a prakticky celou první třetinu měl více ze hry. V některých fázích hosté nevěděli kam skočit, jenže Pardubičtí gólově svoji velkou převahu příliš nevyjádřili. K prvnímu gólu jim v páté minutě pomohlo upadnutí Jiruše na půlicí čáře, čehož využili Somík s Cetkovským k otevření brankového účtu. S přihrávkou Somíka si důrazný Cetkovský snadno poradil.

Ve 13. minutě nastřelil Petr Sýkora tyčku a o tři minuty později se při početní výhodě prosadil Starý, kterému naservíroval do ideální šance kotouč útočník Kolář. Dvoubrankový náskok Eatonu však přesto nebyl vyjádřením jeho převahy.

Do druhé třetiny ale nečekaně vstoupili lépe Středočeši. K větší chuti jim určitě pomohla přesilovka po vyloučení Nakládala, kterou sice nevyužili, ale ve 25. minutě už přece jen pokořili Haška. Zasloužil se o to Handlovský. Domácí jako kdyby přestali hrát, jejich hra byla dost rozpačitá a hosté toho využili ve 27. minutě, kdy Fabuš po 22 vteřinách vrátil na led z trestné lavice střelce první pardubické branky.

O kvalitě hry Pardubic v těchto minutách svědčí i to, že v polovině druhého dějství nedokázali využít ani téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři. Nevyužitá šance ale nakonec přece jen domácí celek probudila. Ve druhé polovině třetiny Východočeši viditelně přidali, vynutili si opět herní převahu a ve 34. minutě je útočník Kolář poslal znovu do vedení.

Podruhé do dvougólového vedení šli domácí ve 37. minutě. Obránce Jillson tvrdě vystřelil od modré čáry a před Valentem tečoval kotouč Somík. Hosté měli ještě před druhou přestávkou dobrou příležitost korigovat, ale Macho se ve 39. minutě před Haškem neprosadil.

Ve třetí třetině hosté pozorně bránili střední pásmo a tak se Eaton nemohl snadno prosazovat. Oba celky se jen těžko dostávaly do brankových šancí a první vzruch přinesla až 54. minuta, ve které se za Haškovou brankou do sebe pustili Havíř s Fabušem.

Z nepřesnosti na obou stranách pramenila rozkouskovaná hra, jež vyhovovala spíše domácím, kteří pomalu mysleli na nedělní těžký zápas s Třincem. V poslední minutě se hosté přece jen dočkali a 20 vteřin před koncem Tomáš Sýkora vykřesal svému týmu naději. Ale zůstalo jen u ní, Mladoboleslavským už nepomohla ani patnáctivteřinová power play.

HC Eaton Pardubice - BK Mladá Boleslav 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Cetkovský (Somík), 16. Starý (Kolář I), 34. Kolář I (Starý, Koukal), 37. Somík (Jillson, Cetkovský) - 25. Handlovský (Vrbata), 27. Fabuš (Kracík, Macho), 60. T. Sýkora. Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 7840.
Pardubice: Hašek - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Somík - Bláha, Horna, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, J. Kasík, Lehikoinen, Jiruš, Frolo, Duben, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice