Hlavní obsah

Růžičkovi šampióni se dočkali první výhry

KLADNO

Hokejisté pražské Slavie se v 7. kole extraligy dočkali prvního vítězství v sezóně. Před televizním kláním měli někteří hráči nůž na krku. "Začnu se chovat jako generální manažer," vyhrožoval po pátečním zpackaném domácím utkání s Plzní kouč a manažer mužstva z Edenu Vladimír Růžička. Varování zabralo - na ledě Kladna vyhráli úřadující šampióni 3:0.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Na Romana Málka byli kladenští střelci krátcí.

Článek

Po vítězství v Litvínově, které zařídil navrátilec Martin Procházka, se čekala na kladenském stadionu solidní návštěva. Díky televiznímu přenosu však řada fanoušků zůstala doma a do hlediště se jich vydalo jen něco málo přes dva tisíce. Těšili se na člena slavné Paterovy řady i na to, že domácí potvrdí body ze severu Čech.

Kladenští hokejisté však začali v útlumu, a když Slavia poznala, že z holí domácích hráčů nehrozí žádné nebezpečí, začali pronikat do chybující domácí obrany. Stříleli z každé příležitosti, Sup dokonce ujel ve vlastním oslabení, ale trefil jen Orcta. Tým z Edenu se dočkal 35 sekund před koncem první třetiny, když Sup ranou od mantinelu našel skulinu mezi Orctovými betony.

Druhá třetina začala v podobném stylu a hrála se téměř hodinu, protože stadion se na půlhodiny po výpadku elektrického proudu zahalil do tmy. To Slavii nerozhodilo a po zmatku v domácí obraně skóroval Klepiš a slávisté mohli pomýšlet na zažehnání krize.

Slávisté pečlivě bránili, a když už něco prošlo, tak jej jistil zezadu spolehlivý Málek. Když šance neproměnili Štefanka ani Hořava, přišel trest. Půl druhé minuty před koncem začali hrát Středočeši power play, ale o pár vteřin později Sup po ideální Hruškově přihrávce zpečetil výhru Slavie do prázdné branky.

Rabat Kladno - Slavia Praha 0:3
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:1. Branky a nahrávky: 20. Sup (Beránek), 25. Klepiš (Čermák), 59. Sup (Hruška, Beránek). Rozhodčí: Homola - Padevět, Čížek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 2207.
Kladno
Orct - Kruliš, Malena, Zeman, J. Dlouhý, V. Čech, Kasík - Štefanka, Gardoň, Martin Procházka - Bílek, Kalla, M. Hořava - Kysela, Pazourek, Klimt - Horna, Frolík, Jankových. Trenéři: Müller, Evan.
Slavia Praha
Málek - J. Novák, Pojkar, Droppa, Kolařík, Graňák, Kuntoš - Sup, Beránek, Hruška - Šaffer, Antoš, Čermák - R. Dlouhý, M. Kopecký, Jaroš - Tomica, Gron, Klepiš. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice