Hlavní obsah

Květoň: Slavia náš oblíbený soupeř určitě není

TŘINEC

Čtyři zápasy, čtyři výhry: unikátní sérií se mohou v letošní extraligové sezóně chlubit v utkáních se Slavii hokejisté Třince. Nepříjemný tým kouče Vladimíra Růžičky dnes Oceláři dostali na kolena hlavně díky dvěma gólům útočníka Davida Květoně, který v prodloužení rozhodl už poslední vzájemnou bitvu v Praze.

Článek

"Mně se na ně letos hraje dobře, ale oblíbený soupeř to určitě není. Letos nám to jenom nějak vychází," řekl Květoň novinářům k nebývale úspěšné bilanci se soupeřem, který byl zvyklý Třinci v minulých sezonách většinou brát.

Nyní se karta otočila. Oceláři na body Slavii v základní části porazili 11:1. Nebýt však impozantního vstupu, náporu a dvou rychlých gólů, výsledek mohl být i opačný. "Nástup jsme měli famózní. Pokazili jsme si to sami ve druhé třetině, kdy jsme měli snad třikrát po sobě oslabení kvůli špatnému střídání. To nás stálo hodně sil, druhou třetinu jsme odehráli špatně," uznal Květoň.

Čároví rozhodčí vyhmátli šest třineckých hráčů na ledě třikrát v rozpětí 21 minut. Domácí střídačka i tribuny spílali arbitrům, Květoň však připustil, že velký díl viny leží na něm a spoluhráčích. "Máme v tom zmatek, vždycky tam někdo skočí špatně. Trápí nás to delší dobu," přiznal třinecký útočník. Podle něj je cestou k náprava lepší komunikace. "Vysvětlujeme si to pořád, ale asi špatně. Musíme více komunikovat," řekl Květoň.

Křídlo Peterkovy formace dnešními trefami zaokrouhlilo svůj střelecký účet na patnáct gólů. Poslední tři zápasy skóroval Květoň pokaždé. "Více na sobě pracuju, někde se to odráží," usmál se Květoň, kterému prý sebedůvěru pozvedla i prosincová pozvánka do reprezentace. "To pomůže každému. Ale celkově na sobě více pracuju," dodal Květoň. I jeho zásluhou tak Třinec oslavil čtvrté vítězství za sebou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice