Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 2:1Litvínov proti Slavii předvedl obrat během 27 vteřin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kůrka 0 : 1
33. Gureň 1 : 1
33. Hübl 2 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prolomili sérii pěti porážek a poprvé v novém roce vyhráli. Na obrat ve skóre v zápase s pražskou Slavií jim stačilo pouhých 27 sekund během druhé třetiny.

Článek

Na vedoucí Kůrkův gól odpověděl vyrovnáním Gureň a vzápětí předvedl parádní akci Viktor Hübl, který se elegantně zbavil kanadského beka Campbella a skóroval. "Ještě jsem neměl vysokou rychlost, a tak jsem zkusil kličku. O kousek jsem se mu naštěstí vyhnul a zbyl mi i čas na střelu,“ popsal rozhodující moment zápasu autor vítězného gólu.

„Povzbudilo nás  i to, že Jarda Hübl chytil trestné střílení,“ připomněl Viktor Hübl výborný výkon svého bratrance v litvínovské brance. „Deset vteřin před koncem nám pomohla i tyčka. Snad nás vítězství nakopne do dalších zápasů, abychom nechyběli v desítce pro play off,“ pravil ještě litvínovský střelec.

Trenér Litvínova Jiří Kučera si po zápase oddechl: „Po předešlých nezdarech jsme nutně potřebovali zabrat. Jsem rád, že se to podařilo. Alespoň částečně jsme odčinili bodové ztráty s Kladnem a v Brně.“

Zklamaný byl slávistický útočník Roman Červenka: „Byl to vyrovnaný zápas, ale nedali jsme šance. Já nastřelil dvakrát tyčku, chybělo nám štěstí. Až do té osudné 33. minuty jsme měli utkání pod kontrolou, pak jsme si to zbytečně prohráli. Jeden gól může padnout, ne dva. Při následném střídání jsme nepochopitelně inkasovali rychle podruhé. Prostě rozhodly naše individuální chyby, což by se nám stávat nemělo. Bojujeme o desítku v tabulce a bohužel nás při tom provází nervozita, které se musíme vyvarovat.“

Asistent trenéra Pražanů Jiří Čelanský mínil, že to byl jen průměrný zápas: „Na obou celcích bylo vidět, že se nenacházejí v optimální herní pohodě. Převažovala bojovnost a skončilo to nedobrým koncem pro Slavii. Na jeden vstřelený gól nemůžeme vyhrát.“

HC Benzina Litvínov - HC Slavia Praha 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Gureň (Reichel, Jánský), 33. V. Hübl (Jenáček, Kroupa) - 23. Kůrka (Červenka, Žižka). Rozhodčí: Svoboda, Hradil - Lhotský, Bejček. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4097.
Litvínov: J. Hübl - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Skuhrovec, Punčochář, Gureň, Kubát - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jánský - Jenáček, Gerhát, Trávníček - Heinisch, Kafan. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Campbell, Kolařík, J. Drtina - P. Jelínek, Beránek, Doležal - Kůrka, Červenka, Tomica - T. Svoboda, Clarke, Vondrka - Holec, V. Růžička ml., Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: