Hlavní obsah

Kometa je Kladnu znovu na dohled, velebila hrdiny Procházku a Hoviho

BRNO

Hokejisté Komety opět ztrácejí na posledním místě extraligové tabulky na předposlední Kladno jen tři body. S velkým zájmem očekávané utkání dvou dosud nejhorších týmů soutěže pro sebe rozhodli Brňané především díky dvěma gólům útočníka Radka Procházky v přesilových hrách.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno vyvolávali jména Procházky a Hoviho.

Článek

„Je to paráda, byl to asi můj nejvydařenější zápas v sezóně. Při obou trefách mi přála i trocha štěstí, ale nejdůležitější je, že jsme klíčový duel vyhráli. Znovu jsme Kladnu na dohled a teď snad bude i psychická výhoda na naší straně. Věřím, že se baráži vyhneme, ale musíme trpělivě dál sbírat body,“ měl jasno dvaatřicetiletý forvard Komety.

Druhým brněnským hrdinou pátečního večera, jehož jméno nabité tribuny v Rondu ještě dlouho po zápase vyvolávaly, byl brankář Sasu Hovi. Svoji malou chybičku při gólu hostů, jímž snížili na 1:2, několikanásobně v průběhu střetnutí skvělými zákroky napravil. „Byli jsme pod velkým tlakem, je přece rozdíl ztrácet tři anebo devět bodů. Naštěstí jsme důležité střetnutí zvládli. Navíc to bylo oboustranně útočné utkání, které se muselo divákům líbit,“ pochvaloval si finský gólman.

Právě Hovi byl podle kladenského asistenta Petra Kasíka pro Středočechy největší překážkou. „Byl to vyrovnaný zápas, avšak my jsme se bohužel až na jednu výjimku v koncovce neprosadili, byť šancí jsme si vytvořili habaděj,“ smutnil. Ani obránce

František Kaberle neměl před cestou domů dobrou náladu. „Myslím, že výsledek zcela neodpovídal dění na ledě. Porážka hodně mrzí, ale musíme bojovat dál a hledět raději v tabulce nahoru, než se ohlížet za sebe na Brno,“ přemítal zkušený bek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.