Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 2:1Třinec vydřel výhru nad Karlovými Vary až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Polák 1 : 0
19. Hřebejk 1 : 1
65. Kohn 2 : 1

TŘINEC

Gól Ladislava Kohna 33 sekund před koncem prodloužení zařídil ve 46. kole hokejistům Třince vítězství nad Karlovými Vary 2:1. Západočeši si připsali třetí porážku po sobě.

Článek

Ofenzivní elita Ocelářů v úvodu žila ve stínu čtvrtého útoku. Mensatora hned v třetí minutě donutili ke dvěma obtížným zákrokům Martynek a dotírající Ostřížek, ale ten se ze stejné parkety těsně před brankou neprosadil ani o střídání později. Mezitím Melenovský vystrašil Werk Arénu střelou do tyčky, ale na kov zazvonil bombou bez přípravy i domácí Kohn.

Třinec byl v první části o něco aktivnější a profitoval z toho v 15. minutě. Mensator vyrazil Růžičkovu ránu přímo na hůl Poláka, který své někdejší spoluhráče zarmoutil přesnou dorážkou do odkryté branky. Hosté v manku nezůstali dlouho, ještě před první pauzou využil sérii třineckých chyb v útočném i obranném pásmu Hřebejk, který Hamerlíka prostřelil pohotovým volejem z levého kruhu.

Tím vzal soupeři pro zbytek zápasu vítr z plachet. Třinec se od druhé části stále více lopotil s přechodem středního pásma a před branku se dral spíše důrazem než kombinací. Po ráně Bonka do horní tyčky už stadion v 34. minutě jásal, ale videorozhodčí gól nemohl uznat. Se závěrem druhé části už mohl Květoň v přesilovce skórovat v souladu s pravidly, jenže položeného Mensatora z několika kroků nepřehodil.

Organizovaná Energie v závěru domácí nepustila do tlaku ani šancí. Po brejku měl naopak ve 48. minutě tři body na holi Kumstát, který se šikovně uvolnil kličkou na střed, ale přestřelil. Nízká byla klec i domácímu Růžičkovi, jenž dvě minuty před koncem ranou nad odmítl vítězství.

Třinec v prodloužení přežil horké chvilky v oslabení a 33 vteřin před jeho koncem přece jen udeřil, když se Kohn natlačil před Mensatora a rozhodl druhém bodu pro Oceláře.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Polák (M. Růžička, Kohn), 65. Kohn (M. Růžička) - 19. Hřebejk (Loginov). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 5:4, navíc Hřebejk (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 3072.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Seman, Malec, Cartelli, Platil, Lojek, Andersons - Kohn, Polák, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Polanský, Bonk, Tomas - Ostřížek, Hampl, Martynek. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Nosek, Mucha, Dobroň, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dej, Melenovský, Hřebejk - Hluchý, Pech, Skladaný - Zucker, Budínský, Kuběna. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: