Hlavní obsah

Klimek myslel na hattrick, ale i dva góly mu udělaly radost

OSTRAVA

Pohotovost i štěstí Lukáše Klimka rozhodly souboj hokejistů Vítkovic s Českými Budějovicemi. Třiadvacetiletý útočník se při vítězství 2:0 postaral o oba góly a v závěru při dalších dvou šancích ještě odmítl čistý hattrick. Svůj střelecký účet v sezóně však rozšířil na jedenáct zásahů.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vítkovický hokejista Lukáš Klimek

Článek

"Určitě jsem na to v závěru myslel. Třikrát mi to tam kluci dávali, škoda že jsem to netrefil," řekl novinářům Lukáš Klimek, který alespoň ušetřil peníze za povinný vklad do klubové pokladny. Taxu za tři góly v jednom utkání však nezná. "Ani nevím, kolik to dělá, abych řekl pravdu. I za dva góly jsem rád," usmál se.

Průbojné křídlo Burgerovy formace se dokáže prosadit technikou, ale častěji dává góly z předbrankového prostoru. Tak jako dnes, kdy skóroval po dorážkách z brankoviště. "Ten první gól byl ale dost kuriózní," připustil Klimek. "Vláďa Svačina to chtěl nahodit, trefil mě do kolena a odrazilo se to gólmanovi mezi nohama do branky. To bylo hodně šťastné," uznal.

Šťastná trefa však Vítkovicím přivála tři body. České Budějovice už na branku ze 40. minuty nedokázaly zareagovat. "Byl to hodně zvláštní zápas. A nervózní tím, že dlouho nepadal žádný gól. Tušili jsme, že to pak bude o jednom gólu, a jsme rádi, že jsme ho dali my," dodal Klimek, který po boku centra Burgra výkonnostně ožil. "Souhra nám klapala. Měli jsme hodně šancí, mně se hrálo dobře. Mohlo být jenom více gólů, ale třeba jsme si to schovali na příště," dodal Klimek.

Reklama

Související témata: