Hlavní obsah

Kladno nastřílelo Zlínu pět branek, Kometa porazila Pardubice

PRAHA

Hokejisté Kladna se ve 48. kole O2 extraligy postarali o překvapení, když doma zvítězili nad favorizovaným Zlínem 5:2. Z výhry se však radovali také hráči Brna, kteří na svém ledě porazili Pardubice 2:1 po nájezdech. Stejným výsledkem zvítězili i hokejisté Sparty nad Třincem a hráči Českých Budějovic nad Mladou Boleslaví. Slavia dokázala uspět na ledě Vítkovic, když zvítězila 3:1 a Litvínov přehrál Karlovy Vary 4:3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Kladna oslavují gól.

Článek

Druhý Zlín se představil na ledě posledního Kladna. A kromě zřejmého rozdílu v tabulce měl pro Moravany hovořit také fakt, že z posledních deseti kol získali plných 25 bodů. Naopak Středočeši se trápí, z posledních pěti zápasů čtyři prohráli. Domácí však dokázali jasného favorita překvapit. Na úvodní Bílkovu branku ještě „ševci“ odpověděli Balaštíkovým gólem, ale na větší odpor se nezmohli. Kladno nasázelo druhému týmu tabulky pět gólů a zvítězilo jasně 5:2.

Na horkém ledě brněnské Komety se představili hokejisté Pardubic a už od osmé minuty prohrávali, když Mojžíšovo nahození tečoval za Dominika Haška Roman Erat. Východočechům se podařilo vyrovnat ve druhé části, když se prosadil Libor Pivko. Diváci v Brně však již další branku neviděli a tak musely rozhodovat nájezdy. V těch byli úspěšnější domácí a fanoušci Komety tak mohli oslavit již devátou výhru v řadě na domácím stadiónu. Úspěšným exekutorem byl Jakub Šindel.

Sparta v nájezdech rozhodla o výhře nad Třincem

Do sestavy hokejistů Sparty, kteří na svém ledě přivítali Třinec, se po vypršení trestů za bitku ve Zlíně vrátili Podlešák a Vydarený. Pražané chtěli navázat na dobré výkony z předchozích zápasů. Z posledních šesti duelů zvítězili pětkrát. Od 21. minuty však prohrávali, trefil se Růžička. Alespoň prodloužení zajistil domácím Broš svým gólem pět minut před koncem třetí části. Sparta nakonec zvítězila, protože v samostatných nájezdech, kam zápas dospěl, byl jediným úspěšným střelcem Petr Ton.

Slavia zavítala na led čtvrtých Vítkovic a toužila Ostravanům oplatit potupnou porážku 0:6 z předchozího vzájemného duelu. Za vítězstvím Pražany nasměroval už po třiceti vteřinách Kůrka. Po bezbrankové druhé části začaly padat branky až ve třetí třetině. Nejdříve zvýšil náskok hostů Vondrka, aby vzápětí Trnka snížil. Jistotu však do řad svěřenců Vladimíra Růžičky vnesl opět Kůrka, který stanovil čtyři minuty před koncem třetí třetiny konečný stav 3:1.

Pletka zajistil Českým Budějovicím vítězství

Přímým soubojem konkurentů o play-off byl duel domácích Českých Budějovic a Mladé Boleslavi. Všechny předchozí vzájemné zápasy těchto týmů v probíhající sezóně skončily až v nastavení a páteční duel nebyl výjimkou. Hosty poslal do vedení na začátku druhé části Bahenský. Jihočeši však dokázali odpovědět ve 35. minutě, v níž se trefil Snopek. Další branka nepadla a tak musely o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byl jediným úspěšným exekutorem domácí Pletka.

S negativní bilancí čtyř porážek v řadě vstupovaly jak Litvínov, tak Karlovy Vary do vzájemného duelu na severu Čech. Sousedé z tabulky sehráli velmi vyrovnané utkání, v němž se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Vítězství domácímu Litvínovu nakonec zajistil sedm minut před koncem třetí části František Lukeš, který zužitkoval Hüblovu přihrávku.

Hokejová O2 extraliga, 48. kolo:
Č. Budějovice - Ml. Boleslav 2:1 po sam. náj.ON-LINE
Branky: 35. Snopek, roz. náj. Pletka - 21. Bahenský.
Kladno - Zlín 5:2ON-LINE
Branky: 2. Bílek, 23. Melka, 30. Patera, 46. Valský, 55. Stieler - 15. Balaštík, 53. Kristek.
Litvínov - K. Vary 4:3ON-LINE
Branky: 10. Trávníček, 19. Pilař, 34. Hübl, 53. Lukeš - 9. Kumstát, 14. Skladaný, 46. Hřebejk.
Brno - Pardubice 2:1 po sam. náj.ON-LINE
Branky: 8. Erat, roz. náj. Šindel - 37. Pivko.
Sparta - Třinec 2:1 po sam. náj.ON-LINE
Branky: 55. Broš, roz. náj. Ton - 21. Růžička.
Vítkovice - Slavia 1:3ON-LINE
Branky: 51. Trnka - 1. a 57. Kůrka, 46. Vondrka.
Čtvrteční předehrávka:
Plzeň - Liberec 3:1

Reklama