Hlavní obsah

Litvínov vsadil na jednoduchý hokej a nedělá chyby

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova vyhráli v extralize potřetí v řadě, když si po Karlových Varech a Spartě poradili doma i s obávaným Třincem. Základ k vítězství položili třemi góly do sedmnácté minuty první třetiny. Zajistili si současně účast v předkole play off.

Článek

„Říkali jsme si, že musíme hrát pozorně z obrany. Začali jsme nadmíru dobře, a od toho se všechno odvíjelo,“ pokýval hlavou litvínovský útočník František Lukeš. „Druhá třetina byla z naší strany vlažná, zbytečně jsme se nechali vylučovat za fauly. Ve třetí části nám trochu zatrnulo po snížení hostí na 4:2, ale přidali jsme další gól a už jsme si tři body pohlídali,“ pokračoval Lukeš, který vstřelil čtvrtou branku domácích.

V čem vidí příčiny momentálního zlepšení týmu? „Hrajeme víc jednoduše. Dovedeme vyvést puk z obranného pásma a neděláme chyby. Dříve jsme dostávali laciné góly, kdežto nyní jsme už důslednější,“ uvažoval forvard, který kvituje devítibodový zisk z posledních tří kol. „Takovou úspěšnost jsme nečekali, o to víc si toho vážíme,“ zdůraznil Lukeš.

Obránce Karel Pilař přispěl k vítězství nad Třincem třemi gólovými asistencemi. „Ze zápasu jsme měli trošku obavy. Brzy jsme ale získali klid. Na Třinci bylo znát, že má první šestku pro play-off jistou. Prokázali jsme větší touhu po úspěchu,“ mínil zkušený bek. Svou produktivitu ale nepřeceňuje. „Je pravda, že se mi daří, ale myslím, že hrajeme dobře hlavně jako tým. Vycházejí nám přesilovky,“ pravil Pilař.

Zklamání panovalo na třinecké straně. „Po zajištění účasti v první šestce se hráči uspokojili. Omluvou nemohou být ani problémy se sestavou. Výkon neodpovídal našemu postavení v tabulce,“ zlobil se trenér Břetislav Kopřiva.

Reklama