Hlavní obsah

Liberec vyhrál doma i podruhé, přestřílel České Budějovice

LIBEREC

Hokejisté Liberce vyhráli i druhé domácí utkání předkola play off, když v dramatickém klání přestříleli České Budějovice 6:5. Rozhodující branku vstřelil v čase 59:11 obránce Lukáš Derner. Dva góly a nahrávku si v dresu vítězů připsal Andrej Podkonický. Další utkání je na programu ve čtvrtek a Liberec v něm již může rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Liberce

Článek
Fotogalerie

Výrazně lépe se vydařil vstup do zápasu domácím, neboť již po 98 odehraných vteřinách vedli. Obrana Jihočechů nechala brankáře Turka napospas osamocenému Kašpaříkovi, ten sice ještě neuspěl, ale dorážející Víšek ano. Ve čtvrté minutě měl Mountfield možnost vyrovnat v první přesilovce zápasu, naložil s ní však naprosto tragicky.

Krátce poté si v početní výhodě zahráli také domácí a v polovině 8. minuty se během pár vteřin ocitl ve dvou velkých šancích Klimenta, v obou však ztroskotal na pozorném Turkovi. Hra potom plynula bez větších šancí. Až na začátku 19. minuty využili hosté svou čtvrtou přesilovku, když si sjel mezi kruhy obránce Ptáček a po pouhých 14 vteřinách poslal zpět do hry faulujícího Špačka.

Druhé dějství bylo na události výrazně bohatší. Střelecké dostihy odstartovali už po 75 sekundách hosté. Sotva se Jihočeši zformovali po dohrávaném oslabení ze závěru první části, řítil se Hudec zcela sám proti Pincovi a střelou nad lapačku vymetl levý horní růžek branky. Ve 24. minutě mohl zvýšit Veselý, Pinc ale dokázal poskakující kotouč zkrotit. Na konci 29. minuty pálil nebezpečně Plodek, radost z vyrovnání pro domácí ovšem přineslo až zakončení Podkonického v následné přesilovce.

Rychlou odpověď měl vzápětí na holi Hudec, Pinc ale skvěle zasáhl. V polovině 32. minuty měli hosté k dispozici celé dvě minuty přesilovky pět na tři a využili ji už po 27 vteřinách, když se trefil od modré čáry Gřegořek. Následně dokázali Jihočeši odskočit na dvoubrankový rozdíl zásluhou šťastné trefy Melichárka. Tygry ovšem vrátil zpět do hry Bartovič, který zužitkoval další přesilovku a pouhé dvě sekundy před druhou přestávkou poslal za Turkova záda odražený kotouč.

V úvodu třetí třetiny hráli Liberečtí 53 vteřin čtyři na tři, sice velmi špatně, ale poté přišlo dalších 51 sekund ve dvojnásobné početní převaze a Podkonický po chvilce propálil z mezikruží vše, co mu stálo v cestě - 4:4. Houpačka ve vývoji skóre se po chvilce opět přehoupla na stranu Severočechů. Ve 45. minutě úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho Kašpařík. Liberec poté dopravil puk do sítě i pošesté, ale gól nebyl po přezkoumání videozáznamu uznán pro hru vysokou holí.

V polovině 53. minuty Gřegořek v nouzi podrazil Bartoviče v samostatném úniku, sám postižený hráč ale při své exekuci proti Turkovi neuspěl. Uplynulo jen 29 vteřin a bylo naopak vyrovnáno, když puk za Pince se štěstím dopravil Sailer. Přes některé další šance na obou stranách se zdálo, že dramatický duel spěje do prodloužení, ale 49 vteřin před koncem se trefil od modré Derner a rozhodl. Hostům už nepomohl ani oddechový čas a hra bez brankáře. Zvýšit mohl Bartovič, ale trefil jen horní tyčku prázdné branky.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 6:5 (1:1, 2:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Víšek (Kašpařík, Plodek), 31. Podkonický (Bartovič, Čakajík), 40. Bartovič (Výtisk), 43. Podkonický (Nedorost, Nedvěd), 45. Kašpařík (Podkonický), 60. Derner (Ondřej) - 19. Ptáček (Vak, Veselý), 22. M. Hudec, 32. Gřegořek (Ptáček, Gulaš), 36. Melichárek (Kotrla), 53. Sailer. Rozhodčí: Homola, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:7. Využití: 3:2. Diváci: 4041. Stav série: 2:0.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Moravec, Derner, Rýgl - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Plodek, Kašpařík, Víšek - Ondřej, Blatný, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Veselý, Vak, L. Květoň - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Micka, Sailer, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: